Severoírska skupina Therapy? vydáva svoj trinásty štúdiový album A Brief Crack of Light. Nahrávku skupina predstaví aj v Bratislave na koncerte, ktorý sa uskutoční 31. marca v Majestic Music Clube. Predpredaj vstupeniek prebieha výlučne prostredníctvom internetovej stránky www.orepole.sk za cenu 14 €.

Pre album, z ktorého prvý singel Living In The Shadow Of The Terrible Thing už rotuje v rádiách, si skupina vypožičala názov od Vladimira Nabokova. Ten popisuje život ako "krátky záblesk svetla medzi dvoma večnosťami temnoty". Bratislava bude jediným stredoeurópskym mestom, v ktorom sa Therapy? počas svojho turné k novej nahrávke zastavia. Skupina mala pôvodne v úmysle odohrať len asi desiatku koncertov v západnej Európe, z ktorých niektoré sú už teraz vypredané.

Therapy?, ktorí sa pohybujú na pomedzí punku, metalu a grunge pôsobia na scéne už od roku 1989 a sú jednou z najvplyvnejších nezávislých kapiel 90-tych rokov. Ich skladby Screamager, Die Laughing či Stories sú neodmysliteľnou súčasťou atmosféry toho obdobia rovnako, ako piesne Nirvany alebo Pearl Jam, s ktorými bývajú veľmi často spájaní.

Therapy? - Living In The Shadow Of The Terrible Thing

Informácie pre Hudba.sk poskytol Tomáš Tauber z agentúry Ore Pole.

Foto: Myspace.com/therapyquestionmark

Súvisiaci interpreti: Therapy?