Barbadoská speváčka Rihanna zmenila termíny a miesta konania viacerých koncertov v rámci pripravovaného svetového turné k novému albumu Anti (2016), pričom tieto zmeny sa týkajú aj vystúpení v Prahe a Viedni. Pôvodne zakúpené vstupenky nie sú platné, fanúšikovia ich musia vrátiť a následne si kúpiť nové lístky.

Interpretka presunula pražský koncert, ktorý sa mal pôvodne konať 26. júla v Eden Aréne, na 25. júla do O2 Arény. Rovnako vystúpenie vo Viedni, ktoré sa malo uskutočniť 10. augusta na Štadióne Ernsta Happela, sa nakoniec bude konať 9. augusta v Stadthalle. V oboch prípadoch ide o presun z veľkých futbalových štadiónov do kapacitne menších hál. Z dôvodu tejto neštandardnej zmeny zakúpené vstupenky na pôvodné termíny oboch koncertov nie sú platné. Záujemcovia ich musia vrátiť v mieste predaja a následne si na zmenené koncerty kúpiť nové lístky.

Rihanna taktiež presunula termíny úvodných ôsmich koncertov turné, ktoré malo odštartovať už 26. februára v San Diegu. Dôvodom odkladu, ktorý sa týka aj vystúpení v San Jose, Phoenixe, Austine, Houstone, Dallase, New Orleans a Atlante, sú bližšie nešpecifikované produkčné problémy. Popová hviezda tak turné odštartuje až 12. marca v Jacksonville na Floride, pričom spomínaných osem koncertov sa uskutoční v náhradných termínoch v máji.

Môžeme len tipovať, ako všetky tieto zmeny súvisia s faktom, že nový album je pre Rihannu značným odklonom od mainstreamu. Minimálne presuny koncertov zo štadiónov do menších hál však značia, že na tomto turné nepôjde o takú produkčne veľkú a masovo atraktívnu popovú šou, v akú možno promotéri pred vydaním albumu dúfali. Čo však pre fanúšikov nemusí byť zlá správa - možno to bude oveľa viac o hudbe a speve.

Recenzia albumu Anti: Antikomerčná Rihanna je viac ako póza

Zdroj: SITA (Billboard.com, Ireport.cz, Eventim.sk), Hudba.sk
Foto: Chris Pizzello/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Rihanna