Slovenský spevák Adam Ďurica zverejnil novú zamilovanú pieseň s názvom Neľutujem, ktorú venoval svojej dlhoročnej partnerke. O romantický text skladby sa postaral dvorný textár IMT Smile - Vlado Krausz.

"Pieseň vznikla spontánne, takpovediac pri mojom obľúbenom len takom hraní si na gitare. Kopla ma múza a nápad s jednoduchým odkazom - neľutujem ani jedinú chvíľu s tebou - bol na svete. Táto skladba v sebe nesie vyznanie, silné pocity a je venovaná predovšetkým mojej priateľke a mojim najbližším, s ktorými som strávil pekné chvíle, ktoré sa už nikdy nezopakujú," uviedol Adam Ďurica.

Text piesne napísal Vlado Krausz, s ktorým Adam už v minulosti spolupracoval na svojom albume Dávno zomrel Rock'n'Roll. "Oslovil som Vlada s jednoduchým zadaním. Chcel som, aby v tejto pesničke bolo silné vyznanie. Spoluprácu s ním si veľmi chválim. Je originálny textár s typickým rukopisom a hudobným cítením, čo ako hudobník veľmi oceňujem," dodal Ďurica.


Výsledok znie sviežo aj vďaka Ďuďovi z Hexu

Najväčším prekvapením skladby Neľutujem je však meno producenta. Je ním spevák a gitarista skupiny Hex Peter "Ďuďo" Dudák, ktorý sa s Adamom pracovne stretol po prvýkrát. "Ďuďo je možno známejší ako hudobník a spevák skupiny Hex a len málo ľudí o ňom vie, že má vyštudovanú kompozíciu a venuje sa aj produkovaniu hudby. Je veľmi fajn, nekonfliktný chlapík so sviežimi nápadmi, s ktorými vie prísť vždy v pravú chvíľu," spresnil Adam.

"Pri produkcii pesničky Neľutujem som bol už viackrát spokojný s výsledkom, ale Ďuďo tam ešte niekoľko nápadov pridal a teraz si už túto pieseň bez nich neviem predstaviť," dodal. Skladba tak vznikala niekoľko týždňov, pričom základ nahral spevák vo svojom vlastnom štúdiu so svojou kapelou a následnú demoverziu posunul Ďuďovi. "Kompletne ju rozstrihal, poposúval, vyrezal, niečo dohral a niečo vymazal a poslal mi výsledok. Úprimne poviem, že najskôr som si myslel, že mi poslal inú pesničku. Nakoniec sme skladbu zmixovali a zmastrovali v štúdiu u Maťa Čemu," doplnil Adam.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Marek Kučera z Universal Music.

Foto: Matúš Lošonský

Súvisiaci interpreti: Adam Ďurica