Keď je na pódiu so svojou kapelou a práve nehrajú "slaďáčik" Nothing Else Matters, dokáže stále urobiť poriadny rámus. No spevák a hlavný skladateľ Metallicy James Hetfield obľubuje aj hranie na akustickej gitare, čo potvrdil aj minulý piatok na druhom ročníku charitatívneho podujatia Acoustic-4-A-Cure v San Franciscu.

Návštevníkov akcie počas vystúpenia prekvapil v momente, keď na pódium so slovami "povedzte ahoj mojej krásnej dcére" pozval 16-ročnú Cali, ktorá v jeho doprovode zaspievala menej známu pieseň Crazy For You od britskej hviezdy Adele. Podala pritom veľmi sympatický výkon a otcovská hrdosť v Jamesovej tvári bola zreteľná - počas celého vystúpenia doslova žiaril. Sme zvedaví, či o najstaršej slečne Hetfieldovej ešte budeme počuť, talent určite má.


Benefičnú akciu Acoustic-4-A-Cure založil samotný James Hetfield spoločne s bývalým členom kapiel Montrose či Van Halen, gitaristom Sammym Hagarom. Cieľom podujatia je zbierať finančné prostriedky pre detskú nemocnicu UCSF Benioff Children's Hospital, ktorá sa okrem iného zaoberá aj výskumom detských nádorov na mozgu.

Tento rok podujatie svojimi akustickými vystúpeniami podporili aj Joe Satriani, bubeník Red Hot Chili Peppers Chad Smith, Jerry Cantrell z Alice In Chains, či bývalá speváčka 4 Non Blondes Linda Perry.

Mohlo by vás zaujímať:

Rock in Vienna: Metallica, Kiss, Faith No More aj Muse na skok od Bratislavy!

Týždeň v hard & heavy: nový Lamb of God, Faith No More a prehľad akcií na leto!

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com, Ultimateclassicrock.com)
Foto: AP Photo/Mark Allan / Youtube

Súvisiaci interpreti: Metallica