Slovenskí fanúšikovia hard rocku si v nedeľu večer (16.6.) prišli na svoje. V rámci turné Year Of The Snake 2013 odohrala kapela Whitesnake, ktorej lídrom je spevák David Covedale, koncert v bratislavskej Aegon Aréne NTC. V hľadisku mohli fanúšikovia stretnúť aj známych slovenských hudobníkov.

Ako fanúšikom z pódia niekoľkokrát pripomenul charizmatický spevák, v októbri tohto roku uplynie 35 rokov od vydania prvého albumu Trouble (vyšiel v októbri 1978) a vlastne aj od založenia kapely Whitesnake. Aj preto sa "biely had" vydal na turné. Pevnosť stien a statiku bratislavskej Aegon arény kapela vyskúšala v zostave David Coverdale (spev), Doug Aldrich (gitara), Reb Beach (gitara), Michael Devin (basgitara), Brian Ruedy (klávesy) a Tommy Aldridge (bicie). V prípade decibelov v aréne však platilo príslovie, že menej je niekedy viac a v tomto prípade prílišná hlasitosť koncertnému zážitku skôr uškodila.

Britská legenda, ktorú Coverdale založil po svojom odchode z Deep Purple, odštartoval skladbou Give Me All You Love z veľmi úspešného albumu Whitesnake, ktorý vyšiel v apríli 1987 a skupine vyniesol štrnásť platinových platní. Ďalšími kúskami v setliste boli Ready an' WillingCan You Hear The Wind Blow, či Don't Break My Heart Again. Zaplnená aréna si hneď v prvej polovicu koncertu užila aj megahit Is This Love, po ktorom nasledovali skladby GamblerLove Will Set You Free, Street Your Heart AwayForevermore z rovnomenného najnovšieho albumu. Návratom o pár rokov späť boli skladby Best Years, Bad Boys, Fool For Your Loving a záver patril hitom Here I Go Again a Still Of The Night.

Koncert bol veľkým lákadlom aj pre známych slovenských hudobníkov, medzi ktorými nechýbali Richard Müller, Ivan Tásler, Peter Cmorik, či členovia skupiny Desmod Ján Škorec a Mário "Kuly" Kollár. "Bol to dobrý rockový koncert. Davidovi to stále dobre spieva a veľmi sa nám páčila hra gitaristov. Whitesnake spravili peknú šou, na ktorú sa dalo pozerať aj po vizuálnej stránke, hudobníci boli stále v pohybe a samozrejme sme si s nimi zaspievali nielen najznámejšie skladby. S Janom Škorcom sme sa zhodli, že to bola vysoká škola hard rocku," uviedol pre Kuly pre Hudba.sk.

Whitesnake v Bratislave, 16.6.2013 Zdroj: Marko ErdPozrite si celý fotoreport z koncertu Whitesnake

Text: Hudba.sk (zdroj: TASR, Edo Kopček)
Foto: Marko Erd

Súvisiaci interpreti: Whitesnake