Americká indie-rocková kapela We Are Scientists sa už v pondelok 25. júla prvýkrát predstaví slovenskému publiku. Týždeň pred koncertom organizátori zverejnili meno predskokana, ktorým je talentovaný pesničkár Juraj Hnilica.

We Are Scientists patria medzi najzaujímavejšie mená súčasnej indie scény. Za sebou majú koncerty s REM, Arctic Monkeys, Editors, Maximo Park alebo Kings of Leon a predstavili sa na festivaloch ako Glastonbury, Reading, Leeds, či T in the Park. Newyorské powerpopové duo v bratislavskom KC Dunaj predstaví nový album Helter Seltzer, ktorý vyšiel 22. apríla, avšak k jeho prezentovaniu v našich končinách sa formácia dostáva až teraz. Po úspešnom americkom turné sa na konci júla predstaví najprv v susednom Rakúsku a Maďarsku, odkiaľ zamieria do Prahy práve cez Bratislavu.

Špeciálnym hosťom koncertu v KC Dunaj bude slovenský gitarista a skladateľ Juraj Hnilica. Usmievavý mladík, ktorý minulý rok zažiaril vo finále televíznej šou Česko Slovensko má talent, príde zahrať a odprezentovať svoju vlastnú tvorbu. Možno predstaví aj nový song z pripravovaného CD, ktorého vydanie plánuje v blízkej budúcnosti. Koncert bude preňho generálkou pred blížiacim sa veľkým jesenným turné, v rámci ktorého navštívi mestá po celom Slovensku.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Michal Očovan z agentúry ProMusic.

Súvisiaci interpreti: We Are Scientists