Ikonická skladba Hallelujah zaznela už v mnohých prevedeniach a od mnohých spevákov, najnovšia verzia ich však všetky ešte o kúsok predčí. Jeden z najmagickejších coverov nedávno nahral hudobník Rufus Wainwright sprevádzaný hlasmi ďalších 1500 spevákov.

V júni sa konal v Toronte Luminato Festival, v rámci ktorého si so spevákom Rufusom Wainwrightom nacvičili známy hit členovia speváckeho chóru Choir, Choir, Choir. Ide o neustále sa meniaci súbor speváckych nadšencov, ktorí sa môžu kedykoľvek zapojiť a zaspievať si nové aranžmány popových pesničiek. Na jeho čele stoja Daveed Galdman a Nobu Adilman, ktorí spevácky zbor vedú.

Armáda 1500 spevákov sa s Rufusom Wainwrightom zišla v obrovskom industriálnom priestore bývalej elektrárne. Tu sa naučili spievať vokály skladby, ktorej hlavný part naspieval práve 42-ročný hudobník. "Spievať Hallelujah s 1500 členmi Choir, Choir, Choir bolo niečo neskutočné," vyznal sa. Takmer šesť a pol minútové video je jedinečným dôkazom, že aj toľkokrát obohratá pieseň z pera Leonarda Cohena môže znieť vždy inak a zároveň epicky.

 
Zdroj: NME.com
Foto: Andrew Williamson

Súvisiaci interpreti: Leonard Cohen