Ak ste si mysleli, že po videoklipe Anaconda od Nicki Minaj vás už v pop music nemôže nič prekvapiť, tak ste sa bohužiaľ mýlili. Je tu totiž ďalšia adeptka na potešenie chlípneho oka, ktorá už zjavne úplne rezignovala na snahu zaujať hudbou. Je ňou stará známa Jennifer Lopez, ktorá tentokrát posunula hranice svojej tvorby na úplné dno.

Dlho avizovaná novinka Booty je remixom skladby z ostatného albumu A.K.A., ktorý je zatiaľ najväčším komerčným prepadákom speváčkinej kariéry a podľa očakávania nepresvedčil ani kritikov. Jennifer Lopez sa tak najnovšie snaží získať si pozornosť sveta inak než hudbou, konkrétne pokusom o nadviazanie na trend "twerkovacích" videoklipov, ktorý vlani nastolila Miley Cyrus. Viac sa o vývoji pomyselného súboja o titul popovej "kráľovnej zadkov", dočítate v článkoch o spomínanom videoklipe Anaconda (TU a TU).

Divoká novinka Nicki Minaj sa na Youtube objavila presne pred mesiacom a za ten čas má už takmer 178 miliónov prehratí. Niečo podobné by zrejme chcela dosiahnuť aj 45-ročná Džej-lou, a tak si do videoklipu Booty, namiesto Pitbulla, ktorý hosťuje v albumovej verzii, pozvala ďalšiu ochotne sa vyzliekajúcu hviezdu. Je ňou všadeprítomná raperka Iggy Azalea, ktorá svoju úlohu splnila znamenite, a tak si divák môže vychutnať obe dámy vlniace svojími sporo odetými telami a obtierajúce sa zadnicami jedna o druhú.

videoklip Booty Zdroj: Youtube

Pri sledovaní novinky s introm v štýle vesmírnej počítačovej strieľačky, si nemožno nespomenúť na videoklip Love Don't Cost a Thing spred 14 rokov, po ktorom sa o Jennifer Lopez (vďaka svižnému kroku v obtiahnutých džínsach zachytenému kamerou odzadu a decentným plážovým záberom) začalo hovoriť ako o žene s najkrajším pozadím v šoubiznise.

To potom neváhala využiť ani v ďalších videách či pri vystúpeniach, nikdy však nie tak nevkusne, ako v novinke Booty, pod ktorou je podpísaný vyhľadávaný režisér klipov Hype Williams. Na svoj vek síce vyzerá J.Lo stále skvele, ale novým videom dosiahne akurát tak to, že svoju top-zadkovú povesť definitívne stratí. Posledná minúta videoklipu totiž dokazuje, že jej twerking naozaj veľmi nejde a radšej to ani nemala skúšať. Mimochodom, nie je to tak dávno, čo Lopez na trend objektifikácie žien v hudobných klipoch reagovala videoklipom I Luh Ya Papi, v ktorom pre zmenu do pozície sexuálnych objektov postavila mužov. No evidentne ani tam nešlo o žiadnu zmenu prístupu či nebodaj kritiku šoubiznisu, ale len o marketing.

(Článok o tomto najnovšom skvoste vo svete popu bol napísaný narýchlo, každý už chce víkend. Za prípadné chyby sa ospravedlňujeme, na požiadanie opravíme. A fanúšikom Jennifer Lopez vyjadrujeme úprimnú sústrasť, toto si od nej naozaj nezaslúžili.)


... A keďže články o zadkoch obvykle vyvolávajú všeobecné pohoršenie a v podstate nemajú na hudobnom portáli čo hľadať, tu je pár tipov na články z posledného obdobia, ktoré by vás mohli zaujať:

Vypočujte si duet Jacksona s Queen. Po vyše 30 rokoch ho dokončil William Orbit

Bad Karma Boy zrejú a sú dobrou reklamou na slovenský indie pop

Trpká pocta Bratislave: Pozrite si silnú novinku Živých kvetov s Mariánom Vargom

Slováci Funny Faces debutujú albumom so svetovým zvukom. Vypočujte si ukážku

Korben Dallas spojili hudbu s vesmírom. Pozrite si hypnotický (anti)klip Za sklom

Blondie vo Viedni: Fanúšikovia si spievajúc v daždi zopakovali mladosť

Persona Grata vyráža na turné. Do klubov prinesie špičku svetového prog-rocku

Tu v dome vydali nový album. Žánre ich nezaujímajú, hrajú ako vedia

Takto znie 80-ročný Leonard Cohen: Vypočujte si nový album Popular Problems

Krása na slovenský spôsob: Nový klip skupiny Billy Barman vás očarí

Fresh Out Of The Bus sa hrajú so svetlom. Vychutnajte si atmosféru nového klipu

Jack White v novembri vystúpi vo Viedni aj v Prahe

Týždeň v hard & heavy: nový Slipknot a stratený Ozzy

Na Slnku, ktoré najviac svieti na jeseň, vyšla nová Hviezda

Kapela Zrní vydáva nový album. Vypočujte si krásny singel Království

Damien Rice chystá po ôsmich rokoch nový album. Tu je prvá ochutnávka

Text: Hudba.sk
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Jennifer Lopez