Slovenská rocková legenda Tublatanka má za sebou dovolenkovo-pracovné leto, keďže koncerty na festivaloch preplietli členovia kapely rodinnými dovolenkami a výletmi. Plní elánu a síl tak v októbri vyrazia na turné s názvom 33 rockov, na ktorom oslávia spolu so svojimi fanúšikmi "Kristove roky" svojho pôsobenia na hudobnej scéne.

"Našťastie z nás na tridsaťtrojku bude tiecť len veľa potu namiesto krvi, pretože to budú poctivé vyše dvojhodinové koncerty, na ktorých zahráme 22 piesní zo všetkých vydaných albumov," prezrádza líder kapely a spevák Maťo Ďurinda. "Do koncertného playlistu sme zaradili väčšinu notoricky známych skladieb, bez ktorých si naše koncerty nemožno predstaviť," dodáva.  


Koncertný repertoár bude obsahovať i piesne, ktoré Tublatanka roky nehrala. Patrí medzi ne napríklad aj Volanie divočiny či Šlabikár 4. "Nevynecháme Svet v ohrození, keďže je v dnešných časoch naša krásna modrá planéta plná terorizmu a násilia, a toto je náš protestsong proti všetkému takto páchanému zlu," dodáva Maťo Ďurinda.  

Bubeník Peter Schlosser si na turné prichystal výkonnejšiu batériu svojich bicích nástrojov a basgitarista Ďuro Topor a Maťo Ďurinda sa tešia, že si zahrajú aj na svoje nové akustické gitary. Viacero piesní zaznie totiž v unplugged verziách. "Nezabudneme na nášho bývalého bubeníka Ďura Černého, ktorý tohto roku odišiel do rockového neba a na koncertoch zahráme novú pieseň na jeho počesť a pamiatku," dopĺňajú členovia Tublatanky.

Prečítajte si tiež: Ďuro Černý známy neznámy: Od Tublatanky k Slobodnej Európe i seriálu Frasier


Tublatanka vznikla v roku 1982 v Československu v zložení Martin Ďurinda (gitara, spev), Pavol Horváth (basgitara, spev) a Juraj Černý (bicie). V obidvoch krajinách má veľa svojich verných fanúšikov. Preto sa koncerty k 33. výročiu skupiny budú konať aj v Českej republike.

Na Slovensku skupina Tublatanka odohrá šesť koncertov:

1. 10. - Banská Bystrica
7. 10. - Nitra
14. 10. - Martin
15. 10. - Košice
10. 11. - Bratislava
26. 11. - Trenčín

Lístky na koncerty v Banskej Bystrici, Nitre, Martine a Košiciach sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka skupiny Anna Olvecká.

Foto: archív skupiny Tublatanka

Súvisiaci interpreti: Tublatanka