Skupina Peter Bič Project, ktorá je vďaka úspešnému hitu Hey Now označovaná za jeden najväčších objavov slovenskej scény (na Slávikovi určite zabojuje o tento titul), vo štvrtok pokrstila svoj debutový album. Novinku s názvom Say It Loud uviedol do života kuchársky veľmajster Jaroslav Židek.

Skupine Peter Bič Project sa podaril úspech, aký sa na Slovensku len tak nevidí. Megaúspešný singel Hey Now znie po celej Európe a automobilová značka si ju dokonca vybrala pre svoju celosvetovú kampaň. Pieseň, ktorú kapela predstavila už v januári, teraz fanúšikovia nájdu na debutovom albume Say It Loud, ktorý sa včera krstil v bratislavskom klube LOFT!. Krstným otcom bol netradične známy šéfkuchár.

"Už dlho holdujem dobrému jedlu a kvalitným reštauráciám. Keď som sa rozhodoval, kto bude krstným otcom, vedel som, že nikto z muzikantskej brandže. S Jarom Židekom sme si veľmi sadli a som rád, že prijal naše pozvanie. Dúfam, že mi príde do Košíc niekedy navariť," S úsmevom komentoval výber krstného otca Peter Bič.

Krstilo sa korením

Jaroslav Židek pokrstil novinku korením. "Vypočul som si album od začiatku do konca. Je to dokonale navarené! Krstím to čiernym korením, protože tým sa nič nepokazí, práve naopak, doladí sa skvelá chuť!" uviedol Židek.

Podporiť úspešnú skupinu prišli aj rockeri zo skupiny Tublatanka či líder skupiny IMT Smile Ivan Tásler, ktorý sa však z krstu ponáhľal na vlastné vystúpenie so skupinou Čechomor. "Ja nie som fanúšik tanečnej hudby, ale mám rád Petra Biča, poznáme sa dlhé roky. Prišiel som mu prejaviť podporu. Môžeme mať rozdielny vkus alebo názory, ale myslím si, že sa k sebe môžeme chovať slušne a úctivo," vysvetlil Tásler. Jeho slová potvrdil aj samotný Peter Bič, ktorý v rozhovore pre Hudba.sk uviedol, že medzi jeho kapelou a IMT Smile nie je rivalita.

Viac sa o albume Say It Loud dočítate TU.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. 

Foto: Ján Štovka, Olivier Production

Súvisiaci interpreti: Peter Bič Project