Vstupenky na všetkých šesť koncertov britského gitaristu Noela Gallaghera, ktoré sa uskutočnia v marci 2015, sa vypredali za približne desať minút. 47-ročný hudobník sa s kapelou High Flying Birds plánuje vydať na turné po Veľkej Británii a Írsku, pričom sa zastavia v mestách ako Londýn, Manchester, Dublin či Glasgow.

Šnúra sa uskutoční pri príležitosti vydania nového albumu Chasing Yesterday, ktorý by mal vyjsť 2. marca. Hudobník z neho tento týždeň predstavil prvý singel In the Heat of the Moment.

Predaj vstupeniek sa začal v piatok ráno na oficiálnej webstránke hudobníka. Po pár minútach však predaj ukončili. Mnoho z fanúšikov a fanúšičiek gitaristu prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter prejavilo smútok, že sa im na vystúpenia nepodarilo zohnať lístky. Ako viacerí informovali, k voľným vstupenkám sa nedalo dostať už po prvej minúte po začiatku ich predaja.


Noel Gallagher pôsobil v Oasis od roku 1991. S formáciou vydal radové albumy Definitely Maybe (1994), (What's The Story) Morning Glory? (1995), Be Here Now (1997), Standing On The Shoulder Of Giants (2000), Heathen Chemistry (2002), Don't Believe The Truth (2005) a Dig Out Your Soul (2008). Činnosť skupiny však už od začiatku sprevádzali ostré a otvorené spory medzi Noelom a jeho bratom, spevákom Liamom, ktoré napokon v auguste 2009 viedli k jej rozpadu.

Noel neskôr založil kapelu Noel Gallagher's High Flying Birds, s ktorou vydal v roku 2011 prvú, eponymnú štúdiovku. Z albumu, ktorý dobyl UK Chart, pochádzajú single The Death of You and Me, AKA... What a Life!, If I Had a Gun..., Dream On a Everybody's on the Run.

Zdroj: SITA
Foto: Noel Gallagher

Súvisiaci interpreti: Noel Gallagher