Českého speváka Karla Gotta prepustili z nemocnice po tom, čo ukončil prvú fázu chemoterapie. Sedemdesiatšesťročný interpret, ktorému diagnostikovali non-Hodgkinov lymfóm, o tom informoval prostredníctvom sociálnej siete Facebook.

"Milí priaznivci, som rád, že vás môžem konečne po troch týždňoch pozdraviť z domova. Po prvej fáze chemoterapie ma prepustili do domáceho ošetrovania. S ohľadom na môj zdravotný stav musím dodržiavať všetky opatrenia spojené s mojím ochorením. Ďakujem vám za vašu neustálu podporu,” uviedol.

Legendárny interpret podstúpil koncom októbra operáciu žalúdka a následne zrušil naplánované koncerty. Diagnózu potvrdila jeho manželka Ivana Gottová začiatkom novembra.


Karel Gott pracoval ako vyučený elektromontér v ČKD a popri práci študoval spev na konzervatóriu. Preslávil ho angažmán v Divadle Semafor v prvej polovici 60. rokov minulého storočia. Neskôr spoluzakladal Divadlo Apollo, kde pôsobil do roku 1967. Počas svojej kariéry vydal viac než 100 albumov.

Tridsaťdeväťkrát zvíťazil v ankete Zlatý slávik a Český slávik. Účinkoval tiež vo filmoch Kdyby tisíc klarinetů (1964), Hvězda padá vzhůru (1974), Romance za korunu (1975), Dědictví aneb Kurvahošigutntag (1992) a jeho pokračovaní Dědictví aneb Kurvaseneříká (2014) či v rozprávke Z pekla štěstí 2 (2001).

Zdroj: SITA
Foto: Lenka Hatašová 

Súvisiaci interpreti: Karel Gott