Česká formácia Divokej Bill už začiatkom februára vyrazí na veľké turné pri príležitosti svojich 15. narodenín. V rámci šnúry s názvom Možná přijde i pekelník vystúpi v Trenčíne, Košiciach, Bratislave, Žiline a Čadci.

Ako pozvánku na výročné turné kapela len nedávno zverejnila bitkársky videoklip ku skladbe Dolsin. "Je to taká ponosa, ako všetko vôkol letí a s ľuďmi to ide od desiatich k piatim. Nebojte, my sme životní optimisti, ale sem tam napíšeme aj takúto smutnejšiu vec, pretože muzika by mala byť o emóciách," uviedli pri tejto príležitosti členovia skupiny.

Aj napriek drsnejšiemu klipu sú však Divokej Bill radi za to, že spolu tak dlho vydržali. "Funguje to úplne klasicky ako v každom inom vzťahu - keď hráme často, tak si na nervy trochu lezieme. Ale keď sa zase dlhšiu dobu nehrá, človeku rýchlo dôjde, aká je to paráda, že môžeme robiť takúto úžasnú prácu," spresnil frontman kapely Vašek Bláha.

Recept na úspech?

Divokej Bill už na scéne pôsobí dlhých 15 rokov. K výročiu, štyri roky po ostatnom CD Mlsná, vydáva preto svoj šiesty štúdiový album s názvom 15. O jeho produkciu sa postaral Pavel Karlík, známy aj vďaka spolupráci s kapelami Lucie, Wanastowi vjecy či Mandrage.

"Sme veľmi radi, že nám kapela funguje. Vážime si to a boli by sme blázni, keby sme sa nezmyselne hádali a riskovali, že sa nám rozpadne." Ako teda dokáže taká mnohočlenná skupina vydržať pokope? "Možno to tak zvonku nepôsobí, ale šli sme nahor postupne, schodík po schodíku. Nie sme žiadne rýchlokvasky, ani nijaká umelo zostavená kapela. Sme chlapci z Úval a okolia, ktorí začali od piky. Za tie roky sme už proste zohratí. To je asi ono," dodal Bláha.

Veľké jarné turné, ktorým Divokej Bill oslávi viac ako desaťročie na pódiách, štartuje začiatkom februára a potrvá do polovice apríla. Dohromady prinesie 19 koncertov, z toho päť na Slovensku, konkrétne v Trenčíne, Košiciach, Bratislave, Žiline a Čadci.

Slovenské termíny turné Možná přijde i pekelník:

7. 2. - Trenčín, Piano
8. 2. - Košice, Colloseum - predpredaj
13. 2. - Bratislava, MMC - predpredaj
14. 2. - Žilina, Smerr
15. 2. - Čadca, Sixx

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul For Show.

Súvisiaci interpreti: Divokej Bill