X Factor sa im síce vyhrať nepodarilo, no pre spevácke duo Ricco a Claudia to ani zďaleka neznamenalo pád do zabudnutia. Ich videoklipy majú na internrete desiatky tisíc pozretí a na jeseň minulého roka sa im ako prvým z účastníkov speváckej šou podarilo vydať album. No hoci sú verejnosťou vnímaní ako nerozlučná dvojka, čerstvá novinka je výnimkou.

Postaral sa o ňu Richard Šarközi alias Ricco, ktorý sa svojej speváckej partnerke rozhodol na znak vďaky potajomky naspievať pieseň. "Slovo ďakujem nestačí, a keďže najviac emócií dávame do hudby, rozhodol som sa, že to, čo cítim, naspievam," prezradil pre agentúru SITA. Pieseň s názvom Ja a Ty vznikala týždeň a oficiálne je vonku od nedele. Producentsky song zastrešili Creame a ElMurdo, text piesne napísal manažér dvojice Miroslav Čimo a o klip postaral režisér Dušan Krajčovič.

"Celé sme to robili tajne, to bolo asi najvtipnejšie - keď sme všetkým tajili, kam ideme a prečo," smeje sa Ricco. "Niekedy sme mali na mále. Claudika sa trebárs pýtala, kde je náš manažér... Ja som sa zas pred všetkými celý týždeň tváril, že som stále doma," dodal spevák, ktorého nečakané vyznanie tmavovlásku veľmi dojalo. "O ničom som po celý čas nevedela. Náš manažér Mirko sa vyhováral, že ide na štyri hodiny na kávu a pritom nahrávali v štúdiu. Alebo mi zobral telefón, že niečo potrebuje vyriešiť, aby som nevidela e-maily a podobne," povedala Claudia, vlastným menom Klaudia Farkašová.

"Slovami to ani nejde vyjadriť. Plakala som a smiala som sa naraz. Je to nezaplatiteľný pocit, mať takýchto ľudí pri sebe. Som naozaj najbohatší človek na svete," poznamenala speváčka a v emotívnom statuse na Facebooku tiež dodala: "Ty mi vôbec nemáš za čo dakovať, si súčasťou mojho života, medzi nami je niečo, čo je navždy a za to som vdačná ja."


Po nehode mu dala druhý dych

"Veľmi si ju cením a ľúbim ju za to, akým krásnym, čistým a úprimným človekom je," neskrýva svoje city Richard, ktorý mal pred šiestimi rokmi ako študovaný operný spevák sľubne rozbehnutú kariéru a vystúpenia po celej Európe. Zo dňa na deň však v roku 2009 všetko zmenila ťažká autonehoda, po ktorej vo veku 22 rokov zostal ochrnutý. Dnes je práve Klaudia tou, ktorá naňho dáva pozor, aby sa mu nič nestalo, a s ktorou Richard trávi všetok svoj voľný čas. V roku 2013 mu pomohla nahrať vlastný debutový album Druhý dych a v priebehu uplynulého roka s ním naspievala i spomínané spoločné CD Ver mi.

"Klaudia prišla za mnou tri roky po nehode s tým, že mi pomôže nahrať debutový album, čo bol môj sen. Dlho som však nespieval a bolo to cítiť. Musel som sa odznova učiť narábať s hlasom," priblížil Ricco. "Kým sme nahrali môj debutový album, urobil som taký pokrok, že som musel prvé piesne prespievať. Vďaka Klaudii som chytil druhý dych, preto sa tak volá aj moje debutové CD," priblížil 27-ročný spevák. Odkedy spolupracovali na albumoch, je z nich podľa Riccových slov nerozlučná dvojka. "Len za posledný rok sme toho stihli prežiť a urobiť viac ako za celý môj život. Klaudia je mi spolu s rodičmi veľkou oporou, inšpiráciou a motiváciou zároveň," priznal.


Prečítajte si: Ricco a Claudia o X Factore: Súťažiaci nás nemali radi, cítili konkurenciu

Zdroj: SITA, archív Hudba.sk
Foto: Facebook.com/claudiamusicXF