Anglická speváčka Adele zlomila s videoklipom k piesni Hello ďalší rekord na najväčšom videoportáli Youtube. Video v pondelok prekročilo miliardu pozretí, pričom sa mu to podarilo najrýchlejšie v histórii - za necelé tri mesiace. Informáciu potvrdili na Twitteri zástupcovia speváčkinho vydavateľstva XL Recordings.

Adele zverejnila klip 22. októbra 2015. Video prekonalo za prvých 24 hodín hranicu 27,7 milióna pozretí a za prvých päť dní od zverejnenia na Youtube malo už vyše 100 miliónov pozretí. V oboch prípadoch tak zlomilo predchádzajúce rekordy. Režisérom klipu, v ktorom si okrem 27-ročnej Adele zahral aj Tristan Wilds, je Xavier Dolan. Hello je prvým singlom zo speváčkinho albumu 25 (recenzia), ktorý vyšiel 20. novembra a už za pár týždňov sa stal suverénne najpredávanejším albumom roka a jednou z najúspešnejších nahrávok 21. storočia.

Mimochodom, miliardu pozretí k dnešnému dňu dosiahlo okrem Hello ešte 16 ďalších hudobných videí. Neohrozenou jednotkou na Youtube je Gangnam Style od juhokórejského rapera PSY, ktorý prekonal už 2,5 miliardy prehratí. Za ním nasledujú s viac než miliardovým odstupom klipy Blank Space (Taylor Swift), See You Again (Wiz Khalifa feat. Charlie Puth), Uptown Funk (Mark Ronson feat. Bruno Mars),  Baby (Justin Bieber feat. Ludacris), Shake It Off (Taylor Swift), Dark Horse (Katy Perry feat. Juicy J), Bailando (Enrique Iglesias), Roar (Katy Perry), All About That Bass (Meghan Trainor), Counting Stars (OneRepublic), Chandelier (Sia), Lean On (Major Lazer & DJ Snake feat. MØ), Party Rock Anthem (LMFAO), Love the Way You Lie (Eminem feat. Rihanna) a Sugar (Maroon 5). Koľko z nich ste videli aj vy?


Prečítajte si:

Noel Gallagher nerozumie úspechu Adele: "Je to hudba pre babičky"

VIDEO: Už vás omrzela Adele? Takto znie Hello na 25 rôznych spôsobov!

Najväčšia sila Adele? Aj na treťom albume je stále len človekom

Zdroj: SITA (Billboard.com, archív)
Foto: XL Recordings

Súvisiaci interpreti: Adele