Bratislavskí progresívni metalisti Symbiosis nedávno predstavili prvý singel z pripravovaného debutového albumu. K piesni Wider Than Fantasy zverejnili aj videoklip, ktorý natočili na rôznych miestach v Bratislave a okolí.

"Fire and desire keeps bonfire wider than fantasy." Túžba, takisto ako hnev, nepozná hraníc, niekedy vie byť dokonca väčšia ako samotná fantázia. Aj takto by sa dal analyzovať text a myšlienka nového singla kapely SymbiosisWider Than Fantasy. Textovú symboliku pretvorili do vizuálnej podoby spolu s Antonom Kajanom, ktorý sa chopil réžie, kamery aj strihu.

"Niekedy nám naša vlastná predstavivosť dokáže sprostredkovať veľmi reálny obraz. Sila fantázie lieči smútok, depresiu. Nie je zlé sa utiekať do svojich predstáv pred krutejšou realitou, dodáva nám to silu v ceste naplnenia našich túžob. Okrem toho, nik z nás dozaista nevie, či svet, ktorý práve prežíva, nie je len jeho predstavou alebo snom," vysvetľuje kapela. Túto neistotu podporuje aj fakt, že hlavnému hrdinovi nie je počas celého klipu poriadne vidieť do tváre.

Hoci klip má zvláštnu a tajomnú atmosféru, celý sa natáčal v Bratislave - interiéry v známej Cvernovke a na chate v Lamači, zatiaľ čo exteriérové zábery, hlavne scény s klavírom, boli točené vo Vlčom Hrdle v oblasti zvanej Kopáč.


Zdroj: Symbiosis
Foto: Facebook.com/symbiosissk