Televízna súťaž Hlas Česko Slovenska sa prezentuje tým, že hľadá doteraz neobjavené hlasy, no nie je to úplne tak. Vo včerajšom treťom výbere naslepo sme mali možnosť vidieť vystúpenie Natálie Hatalovej, finalistky konkurenčnej súťaže Slovensko hľadá SuperStar, v ktorej skúšala šťastie v roku 2007.

Speváčka, ktorá sa do histórie SuperStar zapísala predovšetkým svojím nezameniteľným a najmä neustálym a nekontrolovateľným smiechom, sa v súťaži prespievala až do Top 10. Vo finálových kolách sa však ďaleko nedostala - skončila deviata, keď sa jej osudným stalo rockové kolo. Na veľkú spevácku kariéru to však vtedy nestačilo a médiá po skončení súťaže viac zaujímali jej krivky ako hudba.

A tak to skúša Natália znova. Jej štart v súťaži Hlas Česko Slovenska možno považovať za úspešný. Koučovia už pri prvých tónoch skladby At Last od Etty James spokojne kývali hlavami a o chvíľu aj rázne stláčali tlačidlá znamenajúce postup. Prvé sa chytili ženské porotkyne, no čoskoro rovnako zareagoval aj Majk Spirit a Michal David. Záujem koučov speváčku až dojal k slzám.

"Si pani speváčka. Sem do priestoru vstúpil hlas," povedala Dara Rolins, ktorá by Natáliu mohla poznať, nakoľko jej výkony hodnotila aj v spomínanej tretej sérii SuperStar. Tvárila sa však, akoby ju videla prvýkrát. "Spievaš nádherne," pridala sa Marta Jandová. Majk Spirit ocenil jej soulový hlas a Michal David to na ňu skúšal cez svoje skúsenosti a dobré vedenie, ktoré jej môže v súťaži ponúknuť. Natália sa nakoniec rozhodla pre ženský tím.


Michal David na kolenách

Tretia epizóda výberu naslepo ponúkla aj ďalší zaujímavý moment. Nečakanú až prehnanú reakciu skúseného kouča Michala Davida vyvolala súťažiaca Petra Magdová. Iba sedemnásťročná Petra odpálila za chrbtami koučov skladbu Listen z dielne Beyoncé, ktorej podanie maximálne nadchlo porotcovskú päticu. Súťažiacej sa výkonom podarilo divákov v sále aj koučov postaviť na nohy a Michala Davida, naopak, dostala do kolien. A to doslova. V závere vystúpenia sa jej prišiel kolenačky ukloniť až k pódiu. "Na tento hlas celú dobu čakám. Bol som z toho úplne hotový. Si výnimočná," prehovoril už z porotcovského kresla Michal David. Uklonil sa jej aj Pepa Vojtek, aj keď iba z kresla.

"V tomto biznise treba rozhodnutie založiť na tom, kým chceš byť a kým nie si. Buď moja Beyoncé, ja budem Jay Z, vyber si tím Spirit, bejby," skúšal to na mladú speváčku Majk Spirit. Zapôsobiť na speváčku sa pokúsila aj ženská časť koučov z dvojitého kresla. "Zaslúžiš si náš obdiv. Tento hlas sme v tejto sérii ešte nemali," zložila poklonu Dara. "Je to pre mňa ťažké povedať, pretože speváčky sú ješitné. Ty spievaš tisíckrát lepšie než ja. Tak dobrý hlas som od tak mladého dievčaťa ešte nepočula," priznala Jandová. Rozhodovanie pre speváčku zrejme po toľkých pozitívnych slovách nebolo jednoduché, no nakoniec si vybrala Michala Davida.


Český Justin Bieber?

Mladý súťažiaci Marek Relich z Českej republiky zapôsobil na koučov hitovkou Impossible. Ako prvý na jeho spev zareagoval Michal David a za ním okamžite Dara. V poslednej sekunde sa rovnako rozhodol aj Spirit.

"Si vyspievaný, pripravený na to byť hviezdou. Si taký Justin Bieber," zhodnotil po prepojení hlasu so vzhľadom Michal David. Do tímu ho lámali aj ženy z dvojkresla a nezaostával ani Spirit, ktorý ocenil najmä emóciu v hlase. Marek dal, podľa jeho vlastných slov, pri rozhodovaní na svoje srdce a vybral si Daru s Martou.


Tretí výber naslepo ponúkol okrem týchto zopár svetlých momentov najmä vystúpenia, ktoré v zásade neublížili, no vyznačovali sa nevýraznosťou až nudou. Koučovia to cítili rovnako a príliš často sa neotáčali. Predsa len si miesta vo svojich tímoch obsadzujú veľmi starostlivo a ako sa v tejto epizóde ukázalo, ponúknu ich iba tým najzaujímavejším hlasom.

Autorka: Miroslava Rabčanová
Foto: Instagram.com/natyhatalova

Súvisiaci interpreti: Dara Rolins, Majk Spirit