Martin Harich prichádza v týchto dňoch s úplne novým singlom. Skladba nesie názov Keby náhodou a už čoskoro k nej spevák zverejní aj nový videoklip, na ktorého scenári sa spolupodielal. Fanúšikovia si singel môžu v exkluzívnej premiére vypočuť na Deezeri.

Spevák spod Tatier ponúka novú pieseň len pár týždňov po vydaní svojho živého akustického albumu G2 Acoustic Stage, ktorý sme vám predstavili v našej recenzii.

"V poslednej dobe sa cítim lepšie za klavírom ako za gitarou. Od začiatku som chcel, aby sa celou skladbou niesli dve dejové línie. Tá prvá, celkom povrchná, je príbeh obyčajnej "novodobej" lásky dvoch ľudí, ktorí sú na sebe závislí, ale pritom si užívajú svoj život. Tú druhú, odhalí až videoklip, ktorý rozpovie príbeh mladého dievčaťa, ktorá sa akosi nevedela zaradiť do "spoločnosti" svojich kamarátov. Neocenila svoju jedinečnosť a namiesto toho sa začala správať tak, ako to chceli iní, na čo nakoniec aj doplatila," odhalil podrobnosti o novej skladbe Martin Harich.

Od posledných dvoch singlov Vianočná a Asi mi horí tvár sa u Martina toho veľa hudobne zmenilo. Najvýraznejšou zmenou je nový producent, ktorý do novej skladby neváhal primiešať aj trochu elektroniky. "Mňa baví kombinácia chladnej a studenej elektroniky s prirodzeným zvukom španielky, ktorú dúfam nikdy žiaden syntetizátor nenahradí. Nehovorím, že to má byť smer, ktorým sa bude moja muzika uberať, ale tak nejako sme to v daný okamih nahrávania cítili," prezradil Martin.

Novinku Keby náhodou si môžete vypočuť exkluzívne na Deezeri



V klipe nadviaže na Poslednú pieseň

Videoklip k novej skladbe zveril Martin do rúk režisérovi Michalovi Kováčovi, prezývaného Kunes, ktorý s mladým spevákom spolupracoval už v minulosti pri klipe Posledná pieseň. Klip by mal byť dokončený v priebehu budúceho týždňa. Jednotlivého scény sa točili v uliciach Prahy a Bratislavy. Zaujímavosťou je, že celá kapela na čele s Martinom Harichom, hneď po poslednom natáčacom dni ochorela.

"Celý klip bude podaný dosť otvorene, reálne až kontroverzne. Myslím, že všetci, ktorí si ho pozrú, budú asi dosť prekvapení. Rozmýšľal som, že by mu v pravom hornom roku pasovala aj oranžová 15-tka, ale aj tak by to asi nepomohlo," pousmial sa Martin a dodal: "Zo všetkých našich klipov bude atmosférou najbližšie k Poslednej piesni. Viac zainteresovaní asi prídu na to, že príbeh nového klipu na ňu akoby jemne nadväzuje a obidva deje sú tak trochu prepojené."

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Marek Kučera z vydavateľstva Universal Music.

Súvisiaci interpreti: Martin Harich