V roku 2009 sa ako pätnásťročný stal tretím najúspešnejším Slovákom v prvom česko-slovenskom vydaní populárnej speváckej súťaže. Od jej skončenia absolvoval stovky vystúpení a vydal vlastné CD, no popri hudbe sa venoval aj štúdiu a na budúci rok by sa mal stať magistrom.

Práve kvôli časovej vyťaženosti a štúdiu sa Denis Lacho až od minulého roku venuje intenzívnejšie vlastnej autorskej tvorbe, resp. tvorbe so svojou novou kapelou. Spolu s ním ju tvoria mladí hudobníci Adam Grožák (gitara), Adam Hudec (basgitara), Ernest Vizváry (klavír) a Matej Krekáč (bicie). Prvý spoločný singel s názvom Now I See zverejnili len pred pár dňami spolu s videoklipom. 

Novinka zaujme veľmi dobrou angličtinou, ale aj hudobne. Nie je síce ničím prelomovým, no na Slovensku nie je veľa spevákov, ktorí by sa prezentovali podobným štýlom. Dominantným nástrojom v doprovode Denisovho vyzretého hlasu je klavír, ostatné nástroje jemne dotvárajú atmosféru a vkusne znejú aj sprievodné vokály jeho spoluhráčov.

"Pieseň Now I See vznikla ešte minulý rok a intenzívne sme začali na nej robiť od nového roka," hovorí Denis, ktorý je autorom textu a hudbu napísal spoločne s Ernestom Vizvárim a Adamom Grožákom. Finálnu podobu skladby zaranžoval Adam Hudec, ktorý k tejto piesni nahral aj klavír.


"Chcel by som sa poďakovať Miťovi Bodnárovi za skvelý mix a master, Jurajovi Štefánikovi a Adamovi Strakovi za skvelé video a taktiež všetkým sponzorom. Túto skladbu vnímam ako také promo k veciam, ktoré tento rok chystáme. Máme pripravených už viacej skladieb, ktoré čakajú na nahratie. Budeme sa venovať hlavne pop-R&B štýlu a veríme, že prídeme s niečím, čo na Slovensku ešte nie je."

"Momentálne pracujeme už na ďalšom singli, ale zatiaľ k nemu poviem len to, že to bude duet s jednou skvelou českou speváčkou," dodal 22-ročný spevák, ktorý je dôkazom, že keď sa príliš mladý účastník speváckej súťaže s vlastnou tvorbou zbytočne neuponáhľa, môže príjemne prekvapiť.

Text: Hudba.sk (zdroj: Denis Lacho)
Foto: Roman Reissmuller