Legenda electro-swingu Parov Stelar predstavuje v týchto dňoch nový album The Burning Spider. Osobne ho príde s kompletnou live kapelou predstaviť aj do Bratislavy už 12. mája. V rámci turné The Burning Spider Tour privezie nové skladby, osvedčené hity a najväčšiu show v kariére.

"Nehorí len sám pavúk, v plameňoch je celá sieť: poháňaný pevnou vôľou oslobodiť sa z pavučín očakávaní a inšpirovaný kreatívnym plameňom ohňa, Parov Stelar odkrýva nečakanú stránku svojej hudobnej tvorby a otvára novú kapitolu svojho originálneho zvuku založeného na samploch z celej histórie hudby." Tieto slová sprevádzajú vydanie očakávanej novinky.  

Jedinečný a charakteristický zvuk zostáva, menia sa len zdroje vplyvu a inšpirácie. Bol to práve swing, ktorý projekt Parov Stelar vystrelil na piedestál svetovej hviezdy. Aktuálne v jeho tvorbe cítiť vplyvy blues a jazzu, na albume stelesnené legendami ako Muddy Waters, Lightnin' Hopkins a spevákom Anduze. Na albume The Burning Spider však nechýbajú ani klasické tracky s poriadnou porciou swingu.  

"Hoci sa môže zdať, že sa posúvame obrími krokmi vpred, nikdy netreba zabudnúť na korene, z ktorých sme vyrástli. Swing navždy zostane pevnou a veľkou súčasťou toho, čo Parov Stelar je," zhodnotil svoj aktuálny hudobný posun sám Marcus Füreder, otec projektu Parov Stelar.  
   

Marcus Füreder je rakúsky dídžej, hudobník a producent v hudobnom svete známy pod značkou Parov Stelar. Rodák z Linzu je považovaný za zakladateľa elektro swingu - hudobného žánru, ktorý ovládol nielen klubovú scénu, ale aj hudobné festivaly po celom svete. S viac ako miliónom fanúšikov na sociálnej sieti Facebook a viac ako 100 miliónmi pozretí videí na Youtube sa radí nielen medzi najpopulárnejších Rakúšanov, ale patrí aj k absolútnej hudobnej špičke v celosvetovom meradle.

Na Slovensku už koncertoval niekoľkokrát, naposledy minulý rok na Pohode. Už zajtra (21.4.) však vychádza nový album The Burning Spider, a tak je jasné, že Bratislava zažije 12. mája v Aegon aréne nielen najväčšie hity, ale aj celkom nové skladby.

Tracklist albumu The Burning Spider:

1. The Burning Spider (feat. Lightnin' Hopkins) 
2. Step Two (feat. Lilja Bloom) 
3. Soul Fever Blues (feat. Muddy Waters) 
4. Everything Of My Heart
5. My Man (feat. Lightnin Hopkins)
6. All Grown Up (feat. Anduze) 
7. Mama Talking (feat. Stuff Smith) 
8. State Of The Union (feat. Anduze)
9. Beauty Mark (feat. Anduze)

Electro Swing Special:   

10. Cuba Libre (feat. Mildred Bailey)
11. Black Coffee
12. The Ride


Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Tomáš Holetz.  

Foto: Jan Kohlrusch

Súvisiaci interpreti: Parov Stelar