Jedno je isté - tohtoročná SuperStar nebude mať suverénneho víťaza, ktorý by nad ostatnými súťažiacimi vysoko vyčnieval. Najbližšie mal k tomu v doterajšom priebehu Adam Kukačka, no v nedeľu sa v plnej miere ukázali jeho slabiny, za čo si vyslúžil kritické komentáre poroty. Diváci však napokon rozhodli v neprospech Martina Šafaříka.

Pozrite si FOTOREPORT z 9. finálového kola

Hlasovanie televíznych divákov opäť ukázalo, že dobre zvládnutá technika spevu v SuperStar na víťazstvo nestačí. Minulý týždeň vypadla zo súťaže Veronika Stýblová, ktorá vedela na vysokej úrovni pracovať so svojím hlasovým fondom. Túto nedeľu ju nasledoval ďalší vo väčšine skladieb muzikantsky presvedčivý finalista Martin Šafařík. Piesňou Love Me Tender, ktorú mu vybrali diváci, síce trocha nudil, čo mu vyčítala aj väčšia časť poroty a jedine Ondřej Soukup bol s jeho interpretáciou Elvisa spokojný.

Druhá skladba, In My Head od Jasona Derula, však mala predpoklady jeho situáciu vylepšiť. Napriek tomu tiež u porotcov vyvolala protichodné reakcie. "Mám ťa rada v inom hudobnom štýle, toto nie je tvoj smer. Je to pesnička, ktorá ti za celú SuperStar sadla najmenej, ale bola v tom energia, a to si cením,“ vyjadrila sa Ewa Farna. Habera sa vyjadril úplne opačne. "Toto ti najviac sedí z toho, čo som videl, tieto tanečné veci sa mi strašne páčia, máš super rytmické frázovanie, super spievaš, dobre som sa zabával, toto je moderná SuperStar, si prvý človek, ktorý sa tu hýbe," chrlil jedno pozitívum za druhým Paľo Habera.

"V každej polohe spievaš dobre, ty si kvalitný spevák. Konečne vystúpenie, ktoré nejako vypadalo, najbližšie si sa priblížil k súčasnému šoubiznisu, k tomu, čo sa odohráva v súčasných klipoch," nešetril chválou ani Ondřej Soukup. Napriek tomu, a aj napriek celkom vydarenému duetu (viď záver článku), sa Martin Šafařík musel so súťažou so smútkom rozlúčiť. Jeho odchod zo SuperStar oplakala Ewa Farna aj mnohé fanúšičky. (fotky z emotívneho záveru)



Kukymu kolo nevyšlo, no aj tak ide ďalej

Adam "Kuky" Kukačka patrí medzi hŕstku súťažiacich, na ktorých porota v začiatkoch súťaže nevedela nájsť jedinú chybičku. V posledných kolách však aj veľký favorit dokázal, že je predsa len spevákom, ktorému nesadne úplne každá skladba. Najhoršie chvíle zrejme prežíval v nedeľnom prenose, ktorý mu absolútne nevyšiel. Po vystúpení so skladbou She's So High z dielne Kurta Nilsena sám krútil hlavou na svojou interpretáciou. Priznal, že ho tento výkon mrzí.  

Podobné pocity zdieľala aj porota. "Miestami sa ti to podarilo, miestami to bolo úplne falošné," netajila svoj názor Farna. "Ty si našiel pesničku, ktorá ti nesadne, tie falzety, na to ešte nemáš a neviem, či na to budeš niekedy mať. Utrpenie," nebral si servítku ani Habera. "Ty tú pesničku nevieš predať, keď ti pesnička nesadne, tak to na tých ľudí prenesieš, je to strašná škoda, lebo ty si inak veľmi šikovný," zavŕšil hodnotenie Soukup. Úplne Kukačkovi nesadla ani pieseň Oh, Pretty Woman, ktorej podanie Ewu Farnu miestami nebavilo. Vytkla spevákovi, že spieva stále tak isto. Po oboch menej presvedčivých výkonoch sa tak práve Adam Kukačka mohol obávať vypadnutia zo súťaže.



Kolo sadlo najmä Křovákovej a Pčelárovi  

Sabina Křováková po minulotýždňových vydarených vystúpeniach pokračovala v podobnom duchu. Najmä song Cry Baby od svojej obľúbenkyne Janis Joplin odspievala na výbornú. "Toto bol gól v prvej sekunde, ako si dala ten úvod," vystrúhal poklonu v aktuálnej hokejovej terminológii Habera a dodal: "V tejto súťaži si prvá, ktorá má oprávnenie zaspievať Janis Joplin, a to bola teda fakt pani speváčka, super výkon." Veľmi pozitívne slová pridali aj Soukup a Farna. O čosi menej však Křovákovej sadol megahit speváčky Adele Rolling In The Deep.



Podľa slov porotcov nedeľné kolo mimoriadne sadlo aj Štefanovi Pčelárovi. Pozitíva si vypočul najmä po hite Impossible vo verzii od Jamesa Arthura "Je to strašne ťažká vec. Na začiatku si mal problém s tempom, ale úprimne, prvýkrát som u teba silno cítila emócie, veľmi sa mi to dnes páčilo," pochválila speváka Ewa. "Je to zaujímavá situácia – nebolo to dokonalé spievanie, ale spieval si o život a prvýkrát sa mi vo finálových prenosoch stalo, že som mal zimomriavky," sklonil poklonu aj Habera. "Toto bolo tvoje najlepšie vystúpenie za celú dobu," pridal sa aj Soukup. Po jeho druhom vystúpení, so skladbou Hollywood Hills od Sunrise Avenue sa dokonca Farna s Haberom zhodli v tom, že odspieval svoje najlepšie doterajšie kolo v súťaži.



Rozpačité dojmy z duet  

Adam Kukačka so Štefanom Pčelárom v rámci spoločného dueta ponúkli pieseň Eltona Johna a Georgea Michaela Don't Let The Sun Go Down On Me, ktorú vôbec nezvládli. "Toto bol miestami podrobný návod, ako zavraždiť hitovú pesničku, bolo to také smiešne duetko," zhodnotil Habera. "Mne to chvíľami pripadalo ako pohreb," pridal sa Soukup. "Ja som sa bavila, bolo to vtipné. S duetom to nemalo nič spoločné, zlé to bolo," zaklincovala Farna.



Iné dojmy už mala trojica porotcov po vystúpení Sabiny Křovákovej a Martina Šafaříka, ktorí odspievali aktuálnu hitovku Stay od Rihanny a Mikky Ekka. "Táto pesnička je nádherná. Sabina, ty si to mohla spievať jemnejšie, nie je treba všade kričať," vytkol speváčke Soukup. "Pre mňa Šafo tvoj najlepší výkon večera, sedelo ti to," zareagovala na tento výkon Ewa Farna. "Martin absolútne spoľahlivý výkon, strašne si sa mi páčil v tejto pesničke, a Sabina ty si pre mňa taká pop-punková, na čo som si zvykol. Bolo to iné ako originál, Martin ťa podržal, celkový dojem vyšiel dobre, na rozdiel od chalanov, ktorým to nevyšlo," zhrnul Habera.



Autorka: Miroslava Kuracinová
Foto: TV Markíza
Video: TV Markíza