Líder kanadskej kapely Sum 41 Deryck Whibley prehovoril o problémoch s alkoholom. 34-ročný bývalý manžel hudobníčky Avril Lavigne prostredníctvom webstránky Deryckwhibley.net prezradil, že ho nedávno hospitalizovali po tom, ako doma upadol do bezvedomia.

"Niekoľko rokov som naozaj veľa pil a nakoniec ma to dobehlo. Pil som každý deň a naozaj veľa. Až raz okolo polnoci som sedel doma, lial som do seba ďalší pohárik a chystal som sa pozrieť si film, keď som sa začal cítiť zle a následne som upadol do bezvedomia. Moja snúbenica zavolala sanitku. Keď som sa na druhý deň prebudil, vôbec som nevedel, kde som. Boli tam moja matka a nevlastný otec," uviedol spevák.

"Pečeň aj obličky mi zlyhali. Uvedomil som si, že už nemôžem piť. Lekári mi povedali, že ak si dám ešte jeden pohárik, zomriem. Postavte sa k pitiu zodpovedne. Ja som to tak nerobil a pozrite, kam som sa dostal (nikdy som si nemyslel, že to raz poviem). No nič, teraz mám opäť nadšenie aj inšpiráciu na nové skladby. Čoskoro príde čas na nový album a ďalšie turné. Opäť sa vidíme," dodal Deryck Whibley a k vyjadreniu pripojil aj niekoľko fotografií z nemocnice.

Sum 41 vznikli v roku 1996. Okrem Whibleyho tvoria súčasnú zostavu ešte gitarista Tom Thacker a basgitarista Jason McCaslin. Kapela vydala debutový album All Killer, No Filler v roku 2001. Po ňom nasledovali štúdiovky Does This Look Infected? (2002), Chuck (2004), Underclass Hero (2007) a Screaming Bloody Murder (2011). Formácia má na konte napríklad jednu nomináciu na Grammy a to vďaka skladbe Blood In My Eyes.

Zdroj: SITA
Foto: Deryckwhibley.net

Súvisiaci interpreti: Sum 41