Členovia chorvátskej formácie Colonia, Indira Vladić Mujkić a Tomislav Jelić, prišli tento týždeň na Slovensko, aby rozhovormi v rôznych médiách podporili vystúpenie, ktoré sa uskutoční už 12. septembra v Hant aréne. Ako povedali pre agentúru SITA, slovenskí fanúšikovia a fanúšičky sa môžu tešiť na úžasnú energickú šou.

"Budú to dve hodiny hudby a veríme, že naši fanúšikovia si zatancujú aj zaspievajú, a to celkom silno," povedala speváčka Indira Vladić Mujkić. "Musíte sa na to ale pripraviť. Choďte predtým radšej do posilňovne," odkázala s úsmevom.

Nadchádzajúci bratislavský koncert bude exkluzívny, keďže kapela počas leta koncertovala iba v krajinách Balkánskeho polostrova. "Počas leta hrávame doma v Chorvátsku, alebo v Slovinsku, v Bosne a Hercegovine, Srbsku či v Čiernej Hore. Na jeseň zasa chystáme cestu do Severnej Ameriky," priblížil Tomislav Jelić.

Hudobník taktiež prezradil, že v Bratislave po prvý raz mimo Balkánu odznejú aj ich nové skladby, vrátane aktuálneho singla Feniks. "Chystáme novú dvanástu štúdiovku. V Bratislave zahráme niektoré piesne z nej," povedal. Samozrejme však nevynechajú ani staré známe hity z predošlých albumov ako Oduzimaš mi Dah, Tako ti je mali moj, Lažu oči moje, alebo Za Tvoje Snene Oči.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Vypočujte si horúcu novinku Feniks:


Slováci ich vyhľadávajú aj počas dovolenky

Bratislavský koncert nepoteší len fanúšikov balkánskeho popu, ale aj samotných hudobníkov. "Sme hrdí, že môžeme prezentovať našu krajinu vo svete. Prinášame modernú chorvátsku hudbu. Myslím, že mladí ľudia majú radi hudbu, ktorú robíme," povedal Jelić. Ako tiež s Mujkić prezradili, veľmi ich teší, že ich slovenskí fanúšikovia vyhľadávajú aj doma v Chorvátsku. "Píšu nám dokonca aj teraz, keď sú oni tam na dovolenke a my v Bratislave," potešili sa chorvátski hudobníci, ktorí sa po dvoch dňoch strávených v Bratislave včera vrátili domov. "Bolo nám tu skvele," zhrnula Mujkić.

TIP: Prečítajte si včerajší online rozhovor v Topkách

Formáciu Colonia založil dvaja dídžeji - spomínaný Tomislav Jelić s Borisom Durdevićom v roku 1996. Krátko na to prijali medzi seba Indiru Vladić Mujkić, čím svoju tvorbu obohatili o spev. Medzinárodnou hviezdou sa Colonia stala po tom, ako na konci 90-tych rokov podpísala zmluvu s vydavateľstvom Croatia Records a v roku 2001 bodovala so singlom Za tvoje snene oči v národnej súťaži Croatian Radio Festival. V tom istom roku skladba zvíťazila v prvom ročníku medzinárodnej súťaže Eurodance competition. S albumami Milijun milja od nigdje (2001) a Izgubljeni svijet (2002) mala skupina úspech v celej Európe, pričom v Česku aj na Slovensku boli na vrchole rebríčkov predajnosti.


V roku 2004 sa členovia Colonie rozhodli nahrať jeden zo svojich najväčších hitov Za tvoje snene oči aj v angličtine. O text anglickej verzie s názvom A Little Bit of Uh La La with sa postarala Mary Susan Applegate, ktorá predtým ako textárka spolupracovala s Celine Dion či s nemeckýcmi eurodancovými hviezdami La Bouche a No Mercy. Anglicky spievaná skladba mala úspech v Severnej Amerike (v Kanade obsadila prvé miesto rebríčka tanečných singlov) a prostredníctvom mnohých kompilácií sa dostala do celého sveta.

Celkovo má Colonia na konte 11 štúdiových albumov, zatiaľ posledný s názvom Tvrdava vyšla minulý rok. Dvanásty štúdiový album plánuje kapela vydať začiatkom budúceho roka.

Lístky na bratislavský koncert, ktorý sa koná 12. septembra v Hant aréne (ŠH Pasienky), sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.


Text: SITA + Hudba.sk
Foto: SITA/Ján Slovák

Súvisiaci interpreti: Colonia