Nie všetky skladby o láske sú plné romantického klišé. Dôkazom je nový singel originálnej mladej hudobníčky Martiny Javor, ktorá sa v anglickom texte so slovenskou vsuvkou zamerala na kritiku manipulatívnych žien. Paroduje pritom nielen snahu získať si "ženskými zbraňami" lásku muža, ale v prípade popových hviezd aj pozornosť publika.

Videoklip Love Me totiž poukazuje aj na to, kam až sú ochotné zájsť niektoré "čajočky" a ako rozdielne môže byť vnímané slovo láska. Martina Javor, ktorá je autorkou textu, však najradšej ostáva sama sebou a svet manipulativnych žien vo vodách slovenského šoubiznisu s nadhľadom paroduje. Na slovenské pomery progresívny zvuk singla, ktorý vyšiel minulý rok na albume White Lies Covered Eyes, má Martina na svedomí spoločne so skladateľsko-producentskou dvojicou Matúš Široký a Maroš Hečko.

O vizuál sa zase postaral jej brat Peter Javor, ktorý je zároveň aj autorom scenára, režisérom, kameramanom, strihačom a spolu s Jurajom Ráčekom sú taktiež tvorcami animácií. "
Môj brat sa pri tvorbe nechal inšpirovať starými počítačovými hrami. Tie nás napriek svojej nedokonalej grafike vždy dokázali dokonale vtiahnuť do ich sveta, a tak nás nútili hrať hru znova a znova - podobne, ako to robí dievčatko vo videu. Pravidlá detskej hry často platia aj vo svete dospelých, no naberajú iné rozmery," hovorí Martina.

"Leitmotívom skladby je láska. Duševná, ale aj fyzická. Každá žena rozohráva svoje vlastné hry, lebo túži byť milovaná. Možno nám občas pritom môže pripomínať dobre známu hradnú bosorku, možno očarujúcu bytosť, možno obyčajné dievča a možno aj malé dievčatko," dopĺňa ju Peter.


Popri samotnej speváčke je hviezdou videoklipu štvorročné dievčatko Ella Šálek. Martinu na pódium obliekol módny návrhár Róbert Vrzala, o mejkap sa postarala Ľubica Krajňáková a o dekorácie Dominik Javor. Počas nakrúcania videoklipu v priestoroch Urban House sa stretli kreatívni tanečníci Otec Mirec, Branislav Bašista MNP, tanečník a spevák Samuel Hošek.

Hudbu Martiny Javor ste mali možnosť počuť na festivaloch Pohoda, Grape, Waves, Radio_Head Awards a mnohých iných akciách. So spomínaným albumom White Lies Covered Eyes, ktorý vyšiel na značke go2stage, bola nominovaná v kategórii Debut roka 2015 na Radio_Head Awards. Momentálne pracuje na ďalšom albume, tentokrát so svojou kapelou.

Redakciu Hudba.sk informoval Peter Javor zo štúdia CreatiViews.

Súvisiaci interpreti: Martina Javorová & band