Skupina Bad Karma Boy už tento piatok 24. októbra na značke Slnko Records vydá svoj druhý album Údolia a kopce. Pár dní pred oficiálnym vydaním si nahrávku, ktorou skupina svoju latku po silnom debute posunula ešte o kus vyššie, môžete vypočuť exkluzívne na Deezeri.

Minuloročný eponymný debut Bad Karma Boy (recenzia) bol pozitívne skloňovaný vo viacerých slovenských a českých výročných anketách a dostal kapelu do kategórie talentov, ktorých ďalší hudobný vývoj sa oplatí sledovať. Druhou štúdiovkou to jednoznačne potvrdzujú. Aranžérska originalita, jemne psychedelický zvuk a odvaha experimentovať v kombinácii s priamočiarym pesničkárstvom dávajú bratislavskej skupine dobrý predpoklad, že si poslucháči novinku aj napriek silnej konkurencii tohtoročných jesenných releasov zapamätajú ako jednu z najsilnejších slovenských nahrávok roka.

Album s názvom Údolia a kopce ponúka deväť nových skladieb, ktoré môžete už pred vydaním počúvať na Deezeri.

Nové skladby si budete môcť naživo vypočuť už 30. októbra v bratislavskom KC Dunaj, kde Bad Karma Boy oslávia vydanie albumu v spoločnosti Walter Schnitzelsson, FVLCRVM a Purist (DJ Set). CD sa dá objednať na webe vydavateľstva Slnko Records, v predaji bude aj na koncerte.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Bad Karma Boy - Údolia a kopce Zdroj: Damián Pastirčák

Nástrojov pribudlo, no zvuk je minimalistickejší

"V tvorivom procese sme sa na jednej strane snažili držať vecí, ktoré nám fungovali pri prvom albume, napríklad silných rytmov bicích so starým zvukom, hammondov a vibrafónu. Na druhej strane sme pridali nové zvukové elementy, ktoré vytvorili základ nových skladieb. Výsledkom je psychedelickejší a minimalistickejší zvuk, ktorý sme si dali za cieľ už po dokončení prvého albumu," hovorí o novinke gitarista a spevák Juraj Marikovič, ktorý toho už v hudbe stihol preskákať dosť nielen ako gitarista skupiny Para, ale aj ako zakladateľ úspešnej soundbrandingovej firmy. V úspešnej novej kapele ho dopĺňajú Adela Tihláriková (klávesy, vokály) a Peter Hrabě (bicie).

Na ich novinke nájdete slovenské piesne s hitovým potenciálom ale zároveň s osobitou atmosférou, vrstvenými vokálmi, minimalistickou reverbovou gitarou a nástrojmi ako ondes, kalimba a tape choir. Hudobno-umelecké smerovanie predznamenal už prvý zverejnený videosingel Dunaj. Názov skladby, podobne ako titul albumu Údolia a kopce, metaforicky hovorí o živote ako sínusoide príjemných a temnejších udalostí. "V kontexte našej doterajšej tvorby je to asi najucelenejšie dielo, ale hodnotenie samozrejme prenecháme iným," hovorí frontman skupiny. Našu recenziu albumu prinesieme v deň jeho vydania, čiže v piatok.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Alexander Čerevka z vydavateľstva Slnko Records.

Foto: Marek Wűrfl (titulná fotografia), Damián Pastirčák (obal albumu)