Vo veku 67 rokov zomrel jamajský spevák John Holt. Bývalý člen už nefungujúcej formácie The Paragons naposledy vydýchol 19. októbra v jednej z londýnskych nemocníc. Smutnú správu pre denník Jamaica Observer potvrdil manažér zosnulého hudobníka Copeland Forbes. Príčina úmrtia zatiaľ nie je známa.

John Kenneth Holt sa narodil 11. júla 1947 v jamajskom Kingstone. Preslávil sa ako člen spomínanej formácie The Paragons. So skupinou naspieval napríklad hit The Tide Is High, ktorého je aj autorom. Skladbu neskôr preslávili americká kapela Blondie či britská skupina Atomic Kitten.

V 70. rokoch minulého storočia odštartoval sólovú dráhu a vydal množstvo nahrávok ako napríklad A Love I Can Feel (1970), OK Fred (1972), Dusty Roads (1974), Time Is The Master (1975), Sweetie Come Brush Me (1982), Why I Care (1989) alebo Everytime (1992).

Medzi jeho sólové hity patrí napríklad skladba Police in Helicopter, ktorá je dodnes populárna medzi reggae dídžejmi. Nepriamo sa dostala aj medzi klasiky elektronického štýlu jungle - vo svojom tracku Original Ses ju totiž vysamplovali Congo Natty a Top Cat.
 

Vypočujte si aj verzie od Blondie a Atomic Kitten:


Zdroj: SITA (Digitalspy.co.uk), Hudba.sk
Foto: archív