Spevák Michal Hrůza, ktorý sa stále zotavuje po tom, ako ho v júli v Ostrave napadli dvaja mladíci, opäť skúša s Kapelou Hrůzy. Členovia formácie o tom informovali na sociálnej sieti Facebook.

"Veľmi radi by sme sa s vami podelili o túto správu, ktorá nás nakopáva niekoľko posledných týždňov. Už zase skúšame v kompletnej zostave! Ďakujeme všetkým za energiu, silu a vieru, pomáhate nám," odkázali priaznivcom. Ako uviedol portál iDNES.cz, 43-ročný interpret a jeho kapela by mohli začať koncertovať už na budúci rok. Skupina vraj chystá turné a veľký koncert v Prahe. Bližšie informácie však zatiaľ nie sú známe. "Michal s kapelou skúša a všetko je na dobrej ceste k návratu na pódiá," prezradila Hrůzova manažérka Martina Tůmová.

Michal Hrůza bol v lekárskej starostlivosti od 17. júla, kedy pri spomínanom incidente utrpel vážne poranenia mozgu, ktoré si vyžiadali takmer dvojhodinovú operáciu. Po dvoch týždňoch ho postupne prebrali z umelého spánku a jeho stav sa začal pomaly zlepšovať. Muzikanta následne previezli z Ostravy do rehabilitačného strediska v Prahe. Od septembra je v domácej starostlivosti. Mladíkov, ktorí ho napadli, polícia obvinila z výtržníctva a vydierania. V prípade odsúdenia im hrozí trest odňatia slobody na päť až dvanásť rokov.

Michal Hrůza sa preslávil v kapele Ready Kirken, ktorú pomáhal zakladať v roku 1996. S formáciou vydal album Vlny (2001), z ktorého pochádza aj singel Zejtra mám, ďalej tiež nahrávky Čekal jsem víc (2002), Krasohled (2004) a Asi se něco děje (2006). Spevák a gitarista následne odštartoval sólovú kariéru a založil spomínanú Kapelu Hrůzy, s ktorou už fanúšikom ponúkol štúdiovky Bílá velryba (2007), Napořád (2009) a Noc (2012). Pre kolegyňu Anetu Langerovú napísal hit Voda živá.


Zdroj: SITA
Foto: Michalhruza.cz

Súvisiaci interpreti: Michal Hrůza