Krátko po tom, čo legendárna česká skupina Lucie oznámila návrat na koncertné pódiá a rozpútala veľký záujem o koncerty v Česku aj na Slovensku, prichádza s ďalšou novinkou. V sobotu 10. mája 2014 odohrá koncert v Londýne.

V pôvodnom a najslávnejšom zložení vystúpi Lucie v londýnskej 02 Shepherds Bush Empire, ktorá má kapacitu 2000 návštevníkov. Koncert sa uskutoční v sobotu 10. mája budúceho roku, teda pár dní predtým, než vyštartuje na dlho očakávané turné.

Na otázku, prečo sa predpremiérový koncert uskutoční práve na britských ostrovoch dávajú muzikanti David Koller, Michal Dvořák, P.B.Ch. a Robert Kodym jednoznačnú odpoveď. "Začíname tam, kde sme prestali." Práve v tejto sále totiž Lucie odohrala svoj posledný koncert v roku 2004 a následne sa na dlhých desať rokov odmlčala.

Po desiatich rokoch aj v Plzni

Okrem koncertu v Londýne pridáva Lucie ďalšie vystúpenie. To sa uskutoční 26. júna 2014 pod holým nebom v amfiteátri Lochotín v Plzni. Štvorica sa tam vráti po desiatich rokoch, ktoré uplynuli od jej posledného vystúpenia na tom istom mieste.

"Dlho sme premýšľali o tom, či v rámci nášho návratu neodohrať i nejaký open-air koncert. Presvedčil nás až obrovský záujem o nami potvrdené akcie a fakt, že niekoľko koncertov je už necelý rok pred ich konaním vypredaných. V plzeňskom Lochotíne sme odohrali dva legendárneho koncerty - jeden s programom k albumu Dobrá kočzka která nemlsá a druhý so symfonickým orchestrom na turné k albumu Lucie v Opeře," uvádzajú členovia kapely.

"Dodnes na tieto koncerty veľmi radi spomíname, a preto bola pre nás voľba miesta, kde sa koncert pod holým nebom uskutoční, vopred jasná. Už teraz sa nemôžeme dočkať toho, keď sa vrátime do lochotínskeho amfiteátru, samozrejme s trochu iným programom," dodali.

Lucie odštartuje comebackové turné 26. mája 2014 v košickej Steel aréne, po ňom nasleduje 29. mája 2014 vystúpenie na Zimnom štadióne O. Nepelu (Slovnaft aréna) v Bratislave. Lístky na státie na posledný uvedený koncert však už sú vypredané. Formácia sa predstaví aj v Ostrave, odkiaľ sa hudobníci presunú do Brna, kde pre veľký záujem taktiež museli pridať jeden koncert. Turné ukončia tromi vystúpeniami v pražskej O2 Aréne a aktuálne pridaným koncertom v Plzni.

Termíny koncertov turné Lucie 2014:

Slovenská časť:
26. mája 2014 - Košice, Steel aréna (PREDPREDAJ)
29. mája 2014 - Bratislava, Slovnaft aréna (PREDPREDAJ)

Česká časť:
1. júna 2014 - Ostrava, ČEZ aréna 
4. júna 2014 - Brno, Kajot aréna
5. júna 2014 - Brno, Kajot aréna (koncert pridaný v septembri 2013)
10. júna 2014 - Praha, O2 aréna
11. júna 2014 - Praha, O2 aréna (koncert pridaný v auguste 2013)
12. júna 2014 - Praha, O2 aréna (koncert pridaný v novembri 2013)
26. júna 2014 - Plzeň, Amfiteáter Lochotín

Zdroj: TASR, PR, archív Hudba.sk
Foto: Ondřej Pýcha

Súvisiaci interpreti: Lucie