Dlho očakávaný a vďaka účasti svetových interpretov na Slovensku i jedinečný album 'Namah' od hudobného skladateľa Petra Machajdíka v týchto dňoch vyšiel vo vydavateľstve Hudobného fondu v Bratislave. Autor na jeho realizácii spolupracoval s viacerými renomovanými osobnosťami svetovej i domácej hudobnej scény.

Medzi zahraničným hosťami projektu sú napríklad spevák legendárnej art-rockovej formácie Yes - Jon Anderson, extrémny vokalista a hráč na bicie nástroje David Moss, ktorý považovaný za krstného otca "noise music", či vyhľadávaná talianska harfistka Floraleda Sacchi.

Hviezdne je i zastúpenie domácej interpretačnej scény, a to vďaka v Berlíne žijúcej hráčke na cimbal Enikö Ginzery, vynikajúcemu violončelistovi Jozefovi Ľuptákovi a nádejnému Icarus Quartetu, ktoré je vedené mladým husľovým virtuózom Milanom Paľom.

Nový album Petra Machajdíka s názvom 'Namah' prináša 10 kompozícií, medzi ktorými možno nájsť i cenou Jana Levoslava Bellu ocenené sláčikové kvarteto 'To the Rainbow so Close Again', miestami až srdcervúco pôsobiacu 'Sadness of Flowing' s už spomínaným Jonom Andersonom, 'Namah' pre sláčikový orchester, meditatívnu klavírnu kompozíciu 'Obscured Temptations', skladbu 'Nell autunno del suo abbraccio insonne' s Floraledou Sacchi, ako i päťminutovú poctu nemeckému skladateľovi a pionierovi elektronickej hudby Karlheinzovi Stockhausenovi, ktorý zomrel v decembri minulého roka.

Krátke ukážky z nového albumu Petra Machajdíka 'Namah' si môžete vypočuť na jeho Myspace stránke. Nové CD Petra Machajdíka je možné zakúpiť v predajni Hudobného fondu na Medenej 29 v Bratislave (otv. hod.: pondelok-piatok, 10:00-16:00) alebo prostredníctvom internetu na www.musicaslovaca.sk alebo na Supershop.sk. Album 'Namah' je vhodný pre každého hudobného fajnšmekra a náročného poslucháča, ktorý má alebo chce mať prehľad o klasickej a vážnej hudbe minulosti, prítomnosti i budúcnosti.

Peter Machajdík - 'Namah'
Musica Slovaca - september 2008

1. She Will Be Picked by Herself
2. Namah
3. Nell autunno del suo abbraccio insonne
4. Sadness Of Flowing
5. To the Rainbow so Close Again
6. Painting
7. Obscured Temptations
8. Water Forgives
9. Lullaby
10. 05.12.07.

Foto: Myspace.com/petermachajdikmusic, Machajdik.de