Včera (22.9.) boli zverejnené mená interpretov, ktorí sú nominovaní na budúcoročné uvedenie do prestížnej Rock'n'rollovej siene slávy. Nechýba medzi nimi hviezdna Metallica, hip-hopová legenda Run DMC, či Iggy Pop & The Stooges, ktorí sú nominovaní už po siedmy raz.

Metallica si v čase, keď s novým albumom 'Death Magnetic' ovládla celý svet, pripisuje na konto ďalší výrazný úspech - nomináciu do Rock'n'rollovej siene slávy. Ďalšími nominovanými umelcami sú hip-hopoví Run DMC, Iggy Pop & The Stooges, britský gitarista Jeff Beck, americká funková kapela War, Wanda Jackson, ktorá je považovaná za vôbec prvú rock'n'rollovú speváčku, R&B kapela Little Anthony & The Imperials, soulový spevák Bobby Womack a americká disco kapela Chic.

Aby mohol byť interpret nominovaný do Rock'n'rollovej siene slávy, musí ubehnúť aspoň 25 rokov od vydania jeho prvého singla alebo albumu. Piati vybraní umelci z deviatich nominovaných budú slávnostne uvedení do Siene slávy 4. apríla v Public Hall v Clevelande. 24. ročník tohto prestížneho podujatia bude prvým, ktorý bude otvorený pre verejnosť. Z nominovaných vyberie ocenených umelcov porota zložená približne z 500 hudobníkov, zástupcov hudobného priemyslu a novinárov.

Kým Metallica, Run DMC, či Jeff Beck boli nominovaní po prvýkrát, Wanda Jackson dostáva druhú šancu a kapela Chic už piatu. Úplnými rekordérmi sú však Iggy Pop & The Stooges, ktorí boli v minulosti nominovaní už šesťkrát, no ani raz ich porota nevybrala na uvedenie do Siene slávy. Bude pre nich sedmička šťastným číslom?

Na jar tohto roka boli do Rock'n'rollovej siene slávy uvedení Madonna, John Mellencamp, Leonard Cohen, The Ventures a The Dave Clark Five.

Zdroj: Nme.com, Billboard.com

Súvisiaci interpreti: Metallica