Víťazka aktuálneho ročníka súťaže Coca-Cola PopStar, ktorá o svoj titul a šancu presadiť sa v domácom šoubiznise zabojovala vo finále ešte koncom mája, ponúka v týchto dňoch prvú ochutnávku zo svojho debutového albumu. A stojí za to!

Mária Čírová – hovoríme totiž práve o tomto živom striebre – predstavila rádiám skladbu 'Búrka'. A rovnako sa bude volať aj album, ktorý príde na trh už o pár týždňov – začiatkom novembra. No a spomínaný song je naozaj poriadnym prekvapením. Môže za to nielen Máriin text, ale aj hudba a aranžmány skúseného (predovšetkým elektronického) čarodejníka Maroša Kachúta. Vypointovaná gradácia, na Kachúta prekvapivo aranže postavené hlavne na živej kapele, pôvabné spevy s jednoduchými, ale o to dômyselnejšími kontrapunktami, na maturantku pocitovo i remeselne takmer dokonale zvládnutý text (na rozdiel od niektorých "vyplakávačov", ktorých nekonečná produkcia sa na nás už roky valí z rádia) – jednoducho, 'Búrka' má šancu urobiť v slovenskom rozhlasovom éteri naozaj poriadnu búrku. Z tej skladby môže dokonca ľuďom naskakovať husia koža i v saune...

Všetko je síce ešte len na začiatku, ale veríme, že po Fun rádiu, ktoré singel exkluzívne týždeň predpremiérovalo sa o Máriin rýchly katapult do prvej desiatky celonárodného rádiorebríčka postarajú aj ostatní silní hráči slovenského éteru. Mária Čírová a jej pilotný singel 'Búrka' si to určite zaslúžia. Veríme, že rovnako prekvapivo príjemné budú i ďalšie skladby na očakávanom albume. Kým ale uzrie svetlo sveta, neostáva nám nič iné iba trpezlivo čakať a krátiť si čas napríklad nasledujúcim videom z finálového večera Coca-Cola PopStar 2008.


Mária Čírová - zostrih finálového vystúpenia Coca-Cola PopStar 2008

Text: Peter Lehotský
Foto: Street Production

Súvisiaci interpreti: Mária Čírová