Už o niekoľko dní vyjde nový sólový album rapera Opaka zo skupiny AMO. Album s názvom 'Otvorenie' by sa mal na pultoch predajní objaviť už koncom tohto týždňa - 24. októbra.

"Album som začal nahrávať koncom roka 2007. Postupne som vyhadzoval plevel a dopĺňal skladby, ktoré podľa mňa stáli za to. V polovici roka som mohol album kľudne vydať, ale chcel som to mať dokonalé, preto vychádza až v októbri." - hovorí Opak.

Prezradil aj mená viacerých zaujímavých hostí, nielen zo Slovenska a nielen z hip-hopovej scény: "Pozval som si rapera Treacha z legendárnej skupiny Naughty by Nature, Francúza pôsobiaceho aj v New Yorku menom Row-Gho, slovenské spevácke eso Marcela Palondera, na Otvorení tiež hosťuje vynikajúci R&B spevák Robo Papp, excelentný rapový talent Biely, turbocharizmatický hlások Boya Wondera, funky Sash a jeden z najhlavnejších členov dnes už nefungujúcej skupiny Made 2 Mate - Vrabec."

Pod produkcie sa podpísal Opak, Viktor Hazard, Analytik, Beyuz, Abe, Grimaso, Jazzy a Damalistik (FR). Skreče sú v réžii Metysa a Jazzyho. Opak svojim fanúšikom na albume sľubuje najmä rapovú klasiku, reggae, ale nevynechá ani rôzne úlety, o čom vás mohol presvedčiť aj jeho úspešný singel 'Twist', s ktorým sa vyšplhal až do prvej desiatky v hranosti v slovenských rádiách. Samozrejme môžete z jeho štúdia Zion 5 očakávať kvalitný zvuk.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Filip Prívara aka Kekeli z portálu Hip-hop.sk.