Včera večer pokrstila aktuálna víťazka autorskej súťaže Coca-Cola PopStar svoj debutový album s názvom 'Búrka'. Krstným otcom bol líder skupiny Komajota Martin Husovský, ktorý prišiel v spoločnosti svojej manželky Veroniky.

Ani Mária, ani Martin nešetrili voči sebe chválami. Mária Čírová sa priznala, že Martina si ako krstného otca pozvala kvôli tomu, že je pre ňu "veľkou osobnosťou, ktorú si veľmi vážim a spája nás veľa vecí. Hráš na klavíri, spievaš a nechcela som niekoho, koho nepoznám."

Martin sa na oplátku vyjadril, že sa s Máriou poznajú ešte zo študentských čias a "už vtedy si hrala oveľa lepšie na klavíri a spievala o to lepšie ako ja". Potom pokrstil album ľadovými kockami a albumu zaprial: "Aby naozaj spravil veľkú búrku, aby schladil všetkých, ktorí mu nedôverovali a aby sa pohli ľady."

Ľadové kocky si na krstenie albumu vybrala Mária. Ako sa vyjadrila počas večera, bolo to nielen preto, že jej album sa volá 'Búrka', ale hlavne kvôli tomu, že prvá skladba v živote, ktorú zložila má názov 'Doba ľadová' a je aj na jej debute. Kópiu albumu pokrstenú ľadovými kockami darovala Mária práve Martinovi a ten vyjadril nádej, že aj "taký zamrznutý bude fungovať v CD prehrávači".

Mária predstavila počas večera sedem skladieb zo svojho albumu, ktoré zahrala naživo so svojou sprievodnou skupinou. Odznel i aktuálny singel 'Búrka', ktorému sa v slovenskom rádiovom éteri darí čoraz lepšie.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Katarína Petrenko z agentúry Street Production.

Súvisiaci interpreti: Mária Čírová