Po fenomenálnom úspechu albumu 'Loose' (2006) a takmer trojročnej tvorivej odmlke, počas ktorej sa objavila len v niekoľkých spoluprácach s inými umelcami, Nelly Furtado ohlásila, že pracuje na nových skladbách. V priebehu nasledujúcich mesiacov plánuje vydať hneď dva albumy, no ani jeden z nich nebude v angličtine.

Kanadská speváčka s portugalskými koreňmi na svojej Myspace stránke prezradila, že už tento rok vydá svoje ďalšie dve štúdiové nahrávky: "V súčasnosti pracujem na dvoch vrušujúcich albumoch - jeden v španielčine a druhý v portugalčine. Zostaňte naladení a už čoskoro vám dám ochutnávku."

Očakávaný dátum vydania oboch albumov je máj 2009. Jej posledný album 'Loose', na ktorom spolupracovala so superproducentom Timbalandom, sa vďaka početným hitom ako 'Maneater', 'Promiscuous', 'Say It Right' či 'All Good Things (Come to an End)' stal jedným z najúspešnejších albumov roka 2006 a do marca 2007 mal zlato a platinu vo 25 piatich krajinách sveta.

Od jeho vydania sa však Nelly predviedla len v skladbách 'Give It To Me' spoločne s Justinom Timberlakeom a Timbalandom a minulý rok v songu 'Broken Strings' od Jamesa Morrisona.

Na internet sa nedávno dostala skladba 'Gotta Know', ktorá mala byť údajne jej novinkou. Speváčka, ktorá v decembri oslávila tridsiatku, to však rezolútne odmieta. "Chcem vás oficiálne informovať, že 'Gotta Know' NIE JE mojou skladbou a NEOBSAHUJE môj hlas. Neviem kto nahral tú skladbu!" uviedla na svojom blogu na Myspace.com/nellyfurtado.

Zdroj: Undercover.com.au
Foto: Myspace.com/nellyfurtado

Súvisiaci interpreti: Nelly Furtado