Detská hviezdička Vanessa Šarköziová, ktorá sa zviditeľnila víťazstvom v "hereckej" reality show, vydáva svoj ďalší album. Etapu detského spievania chce deväťročná speváčka, huslistka, herečka a tanečníčka uzavrieť práve vydaním tretieho CD 'Detské pesničky spieva Vanesska' aj so špecialitkou - karaoke verziami každej z jedenástich skladieb.

Album, ktorý vyšiel vo vydavateľstve Home Production vznikal pod taktovkou producenta a zároveň autora hudby a textov, Braňa Jančicha. Spevácku réžiu skladieb dostal na starosť Jaroslav Žigo, ktorý sa na Vanesskinej speváckej príprave a kariére podieľa nie len ako pedagóg, ale aj ako spoluproducent v rámci agentúry All For Music.

Pri tvorbe Vanesskinho koncertného programu a ďalšieho speváckeho profilovania spolupracuje s jej otcom, známym cimbalistom Ernestom Šarközim. Spolupráca týchto dvoch osobností na predstavuje zaujímavé spojenie tradičnej cigánskej hudby a pop-rockového štýlu spievania.

Krst nového CD sa uskutoční túto sobotu 30. mája v rámci podujatia MDD vo Vajnoroch. CD pokrstia ďalší interpreti agentúry All For Music, speváčka Barbora Šulíková a kapela Rockage, s ktorou Vanesska v súčasnosti spolupracuje aj na tvorbe nového koncertného programu. V ňom budú detské pesničky z aktuálneho albumu, ale aj úplne nové skladby, cigánske piesne v nezvyčajnom, diametrálne odlišnom spracovaní, než ich poznáme z podania jej slávnych rodičov z formácie Cigánski diabli.

Toto všetko majú fanúšikovia možnosť vidieť v sobotu od 17tej hodiny vo Vajnoroch, kde Vanessa Šarköziová okrem vystúpenia s kapelou a samotného krstu absolvuje aj autogramiádu. Jej vystúpenie bude v Parku Pod lipami vo Vajnoroch hlavným bodom programu pre deti pri príležitosti MDD. Okrem toho sa však túto sobotu stihne Vanesska zúčastniť aj na akcii pre deti zo susednej mestskej časti. O 16tej hodine vystúpi v račianskom amfiteátri v sprievode klaviristu Erika Dimitrova spolu s ďalšími speváčkami agentúry All For Music - Paťou Jurtovou, Evou Pšenkovou a Erikou Reindlovou.

S kapelou Rockage sa Vanesska ukáže aj na ďalších podujatiach, napríklad o týždeň neskôr na podujatí Bratislava Food Fest v Bratislave či v Handlovej na akcii Cesta rozprávkovým lesom.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Kamila Trávničková z agentúry All For Music.