Kanadská speváčka Nelly Furtado čelí spoločne s renomovaným producentom Timbalandom obvineniu z plagiátorstva. Fínsky skladateľ Janne Suni ich zažaloval, pretože podľa neho mu dvojica ukradla nápad z piesne 'Acidjazzed Evening' a použila ho v singli 'Do It', ktorý sa objavil na albume 'Loose' (2006).

Kanadská speváčka Nelly Furtado čelí spoločne s renomovaným producentom Timbalandom obvineniu z plagiátorstva.

Fínsky skladateľ Janne Suni ich zažaloval, pretože podľa neho mu dvojica ukradla nápad z piesne 'Acidjazzed Evening' a použila ho v singli 'Do It', ktorý sa objavil na albume 'Loose' (2006).

S piesňou 'Acidjazzed Evening' zvíťazil Suni v roku 2000 na podujatí Assembly 2000 Old Skool Music Competition. Podľa serveru allhiphop.com žalujúca strana tvrdí, že Timbaland a Furtado použili v skladbe 'Do It' "originálne melodické, harmonické a rytmické komponenty" z jeho skladby.

Nelly Furtado momentálne pracuje na albume v španielskom jazyku, ktorý by sa mal na trh dostať 26. septembra. Timbaland pokračuje v práci na pokračovateľovi CD 'Timbaland Presents Shock Value' (2007). Jeho novinka by sa do obchodov mala údajne dostať ako dvojCD.

Informáciu zverejnil server NME.com.

--
Zdroj: SITA, Youtube.com
Foto: Nellyfurtado.com

Súvisiaci interpreti: Nelly Furtado, Timbaland