V piatok 7. augusta otvorí svoje brány jeden z najstarších festivalov na Slovensku - Červeník. Oslavovať hudbu, spev a tanec budú od 7. do 9. augusta návštevníci na amfiteátri v obci Červeník už po 44-krát. Počas druhého augustového víkendu na tradičnom podujatí vystúpia skupiny Tublatanka, Horkýže Slíže, Arzén, Polemic, Gladiator, Divokej Bill, Zóna A, Aya, Družina či Janek Ledecký, ktorý sa na pódiu predstaví spoločne so svojou skupinou Žentour.

Priaznivci austrálskej legendy AC/DC si určite prídu na svoje pri koncerte revival skupiny Hells/Bells.

Priamo v obci je na ďalšom pódiu festivalový program doplnený vystúpeniami folklórnych súborov a skupín, mažoretiek, detských folklórnych súborov a humoristov. Tento rok sú pre návštevníkov prichystané montované tribúny pre zvýšenie kapacity amfiteátra, veľkoplošné obrazovky, pripravené bude stanové mestečko a kyvadlová doprava.

"Jedinečná atmosféra - to je niečo, čo sa nedá kúpiť. Keď obvolávame kapely, neriešime výšku honorára, zaujíma ich len dátum, aby si ho rezervovali pre nás – a myslím, že je to aj hlavná devíza tohto festivalu, kde neriešime hudobné štýly, ani vek. Snažíme sa, aby si každý prišiel na svoje,“ uviedol organizátor Dušan Drobný.

Pokiaľ máte záujem vychutnať si aktuálny ročník festivalu Červeník 2009, zapojte sa do našej súťaže o voľné vstupenky.

Zdroj: SITA
Foto: agentúra Duna

Súvisiaci interpreti: AC/DC, Arzén, Aya, Divokej Bill, Družina, Gladiator, Horkýže Slíže, Polemic, Tublatanka, Zóna A, Žentour