Legendárna slovenská skupina Elán pokrstila v stredu predpoludním exkluzívnu edíciu kompletného notového záznamu svojich skladieb s názvom 'Elán komplet 4'. Zbierku textov, akordov a nôt pokrstili všetci členovia skupiny - Jožo Ráž, Vašo Patejdl a Jano Baláž nealkoholickým nápojom s hroznovou príchuťou v bratislavskom City hoteli.

V poradí štvrté vydanie knižnej publikácie má dovedna 435 strán a obsahuje texty, akordy a noty 169 skladieb z rokov 1977 až 2009. Práve posledné tri kúsky, piesne 'Rockerhotel', 'Päť druhov ohňa' a 'Smutný Ír', by sa mali nachádzať na pripravovanom štúdiovom albume kapely Elán.

"Prvá polovica novej nahrávky je hotová, tú druhú dokončíme o pár rokov," dodal s úsmevom 54-ročný Patejdl.

Členovia Elánu nezabudli v týchto letných mesiacoch popri práci na novom albume oddychovať a na tlačovej konferencii novinárom prezradili, kde strávili alebo strávia tohtoročnú letnú dovolenku. Vašo Patejdl si polopracovnú dovolenku užíval v exotickej Keni, kde okrem iných miest navštívil aj metropolu Nairobi.

Spevák a gitarista Jano Baláž si tento rok vybral Chorvátsko a do oblasti bývalej Juhoslávie sa vyberie v auguste aj líder skupiny Jožo Ráž. Ten sa v posledných mesiacoch venuje popri hudbe aj svojej 10-mesačnej vnučke Zuzanke.

Zdroj: SITA
Foto: Elan.cz

Súvisiaci interpreti: Elán