Speváčka Kristína a raper Rytmus sú po prvý raz v kariére nominovaní na ocenenie Slávik, ktoré je zrkadlom popularity slovenských interpretov. Kristina je nominovaná v kategórii speváčka, pričom jej súperkami a ďalšími nominovanými sú Jana Kirschner, Katarína Knechtová, Zuzana Smatanová a Tina. Rytmus bude v kategórii spevák bojovať na diaľku s Petrom Cmorikom, Paľom Haberom, Richardom Müllerom a Mekym Žbirkom. Pätica nominovaných je známa aj v kategórii skupina. Do Top 5 sa dostali Desmod, Elán, Gladiator, IMT Smile a Inekafe.

Hlasovanie v rámci 13. ročníka speváckej ankety Slávik odštartovali 13. októbra. Anketa o najobľúbenejších interpretov slovenskej populárnej hudby trvala až do 11. novembra. Odovzdať hlas svojmu favoritovi však budú môcť ľudia aj počas priameho prenosu v piatok 26. novembra.

Minuloročné prvenstvo v hlavných kategóriách budú obhajovať Peter Cmorik, Zuzana Smatanová a skupina Desmod. Okrem speváka, speváčky a skupiny roka budú dekorovaní aj Skokan roka, Objav roka a Rádioslávik pre najvysielanejšieho domáceho interpreta. Partnerský denník Slávika opäť vyhlasuje anketu o Hit roka 2010 a jeden z partnerských portálov po prvý raz anketu o najlepšiu webovú stránku interpreta.

Slávnostný ceremoniál sa bude konať v piatok 26. novembra v bratislavskej Starej tržnici. Počas 90 minút vystúpi na Groupama stagei viac ako päťdesiat účinkujúcich vrátane spomenutých obhajcov prvenstiev v troch hlavných kategóriách.

Agentúru SITA informoval PR manažér agentúry Forza Martin Šesták.

--
Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/Rytmusjepan (1), archív Kristiny (2)

Súvisiaci interpreti: Kristína, Rytmus