Presne o týždeň, v piatok 11. februára, sa v popradskej Aréne začne turné skupín Polemic a Horkýže Slíže. Na spoločnej šnúre boli aj v roku 2010 a pre veľký úspech ju túto sezónu opakujú pod mierne modifikovaným názvom. Na koncertoch Topfest tour opäť po roku sa objavia aj pesničky, ktoré kapely zahrajú a zaspievajú bok po boku.

"Slíže sú naša krvná skupina. Verím, že to bude opäť veľmi dobrý dvojkapelovú žúr," vysvetľuje opätovnú kooperáciu Braňo "Bejzo" Bajza, spevák Polemicu.

Skupina pre potreby turné upravuje svoj tradičný koncertný repertoár, staršie skladby vymieňa za novšie a niektoré pesničky budú obe skupiny prezentovať spolu. Napríklad aj Kukovu novinku Farmár hľadá ženu.

"Je to skladba, ktorá nevznikla vo vnútri Horkýže Slíže. Spevák Kuko sa ako textár spojil s producentom Sanchezom a urobili pesničky z úplne iného súdka. Kuko sa v nich dokonca naozaj snažil obchádzať sprosté slová. Z tejto várky je aj skladba Farmár hľadá ženu, ktorú na koncertoch budeme spolu hrať," uviedol Bejzo. V tomto období, keď do štartu turné zostáva len pár dní, sa obe skupiny stretávajú a unikátnu pesničku poctivo skúšajú. "Bude to príjemný úlet, v ktorom skombinujeme balkánsky sound s naším typickým ska," dodal.

Po premiére v Poprade čakajú Polemic a Horkýže Slíže ďalšie zastávky v Prešove (13.2.), Brezne (18.2.), Červeníku (19.2.), Bratislave (25.2.) a Trenčíne (26.2.). Prehľad koncertov Tofest tour opäť po roku nájdete TU.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Eva Bacigalová, PR manažérka Polemicu.

Súvisiaci interpreti: Horkýže Slíže, Polemic