Skupina Elán predstaví svoju tvorbu v novom slovenskom muzikáli. Včera o tom na tlačovej konferencii v Bratislave informovali jej členovia Jožo Ráž, Vašo Patejdl a Jano Baláž. "Mali sme ideu, ale nemali sme peniaze a divadlo," povedal Patejdl. Po vyriešení týchto problémov však už muzikál naberá reálnu podobu.

O jeho scenár sa postará dvorný textár kapely Boris Filan a Ján Ďurovčík. Práve v Ďurovčíkovom divadle Heineken Tower Stage v Bratislave bude mať muzikál v jeseni slovenskú premiéru. Ešte predtým, niekedy počas septembra, ho uvedú v pražskom Divadle Kalich. Podľa slov členov slávnej slovenskej formácie budú čerpať najmä zo svojej staršej tvorby, pesničky z ostatného štúdiového albumu Anjelská daň (2010), ktorý je už platinový, do pripravovaného diela zrejme nezaradia. Nevylúčili ale, že v muzikáli zaznie úplne nová skladba.

Elán bude popri práci na tomto špeciálnom projekte aj koncertovať. Konkrétne termíny a miesta vystúpení však neprezradili. Podľa ich manažéra Michala Čimeru zverejnia informácie ohľadom vystúpení na svojej oficiálnej webovej stránke elan.cz. Skupina sa najnovšie po dlhom váhaní pripojila aj na sociálnu sieť Facebook. Ten bude ich ďalším komunikačným kanálom.

--
Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/ELANrock

Súvisiaci interpreti: Elán