Hoci je album Zvieratká z Paneláku, ktorý produkoval Richard Müller, na pultoch len od pondelka, už sa z neho predalo viac než dvetisíc kusov. Na utorkovom krste to oznámil Peter Riava z vydavateľstva Universal. Pesničky pre deti, ktoré sa na platni nachádzajú, zložil aj otextoval Vlado Krausz, pôvodne len pre radosť svojej dcéry Loty. "Keď mala osem rokov, manželka si všimla, že pekne spieva. Spýtal som sa jej, či by nechcela nejaké pesničky. Vraj áno a vraj hlavne o zvieratkách," vysvetlil Krausz.

Skladby počas svojej návštevy u Vlada počul Richard Müller a tak ho očarili, že sa rozhodol priniesť ich aj ďalším deťom. Pod jeho producentským dohľadom ich naspievali malí talentovaní umelci spolu s hercami zo seriálu Panelák.

"Som im veľmi vďačný, že boli ochotní spievať a musím povedať, že spievajú báječne," pochválil Richard na krste výkony hercov. "O Helenke Krajčiovej som vedel už dávno, že je fantastická, no aj ostatní spievali ako ultraprofesionálni speváci," dodal.

Okrem Heleny Krajčiovej nájdete na albume aj pesničky v podaní Jána Koleníka, Zuzky Vačkovej, Diany Mórovej, Mirky Partlovej, Zuzky Haasovej a Alexandra Bártu. Album Zvieratká z Paneláku spolu s Richardom Müllerom v priestoroch predajne CasaMia pokrstili "dievčatá" zo seriálovej agentúry Svieža 4 – Vačková, Mórová a Mauréry.



Album poteší nielen deti rodičov, ktorí im ho kúpia, ale aj talentované deti zo sociálne slabších rodín. Z každého jedného predaného kusu poputuje jedno euro Nadácii televízie JOJ, ktorá peniaze použije práve na podporu hudobne nadaných detí. K peknej myšlienke sa pridal aj majiteľ predajne CasaMia Oldřich Netušil, ktorý sám reagoval ako otec – vzdal sa 15 percent z obratu v priebehu troch mesiacov takisto v prospech Nadácie televízie JOJ.

Deti poteší aj obal albumu vo forme omaľovávanky, ktorú vytvoril aj výtvarne nadaný Vlado Krausz. O výslednú podobu dizajnu sa postarala agentúra Respect APP. So Zvieratkami z Paneláku, hercami z rovnomenného seriálu, spevákmi a ďalšími osobnosťami z televízie JOJ sa fanúšikovia môžu stretnúť aj na oslavách Medzinárodného dňa detí 4. júna v bratislavskej ZOO.

Redakciu Hudba.sk informovala Eva Bacigalová, manažérka Richarda Müllera.

--
Foto: Lili Matušková