Priaznivci art rocku, progresívneho rocku a psychedelickej rockovej hudby sa majú na čo tešiť. Matej Mikloš známy z kapiel Sisterhood of Klangpedal, Guns And Roses Revival a The Maybe, a Lucas Perny z projektov Stefanik, Perny & Kollar feat. Kofi, Dilusion či Krumplipapricash zakladajú nový hudobný projekt, v ktorom okrem iného zaznejú i tóny legendárneho Hammond organu.

Dvojica inšpirovaná hudbou Collegium Musicum, Deep Purple, The Doors, Pink Floyd, King Crimson, Van Der Graaf Generator, Mahavishnu Orchestra, Uriah Heep, Soft Machine a Vanilla Fudge plánuje odohrať niekoľko koncertov po Slovensku práve v štýle spomenutých legendárnych kapiel. Súčasťou ich uvedenia na scénu je pritom i malé EP obsahujúce skladbu Collegium Musicum Ulica plná plášťov do dažďa.

Projekt je podľa slov jeho zakladateľov postavený na improvizácii v štýle progresívneho a psychedelického rocku z konca šesťdesiatych a začiatka sedemdesiatych rokov. Zaujímavosťou je aj vizuálny rozmer Miklošovej a Perneho hudby, ktorý jej dala umelkyňa Gabriela Halás, autorka titulného obrázku EP Revolution No.1.


Matej Mikloš & Lucas Perny - Ulica plná plášťov do dažďa

Text: Matej Martinák
Profilová maľba od autorky Gabriely Halás