Členovia americkej skupiny Black Eyed Peas popreli klebety o jej rozpade, potvrdili však, že sa na istú dobu odmlčia. "Nerozpadáme sa," povedal raper Taboo pre tlačovú agentúru Reuters. "Budeme trochu dovolenkovať a sústrediť sa na osobné záležitosti," dodal Apl.de.ap, ktorý bude pracovať ako vyslanec pre vzdelanie na rodných Filipínach.

Raper, spevák a producent Will.i.am, ktorý už ohlásil vydanie sólovej štúdiovky Black Einstein, sa v šou Ellen DeGeneres vyjadril, že ich pauza nie je ničím zvláštnym, keďže aj predtým vydali dva albumy a potom oddychovali.

Posledný koncert pred prestávkou skupina odohrala v stredu v Miami. Medzi hosťami boli aj Marc Anthony, Cee Lo Green, Flo Rida, Sean Kingston a Jason Derulo.

Fanúšikov okrem sólových albumov poteší aj nová hra The Black Eyed Peas Experience, pomocou ktorej sa môžu učiť choreografie a sledovať svoje pokroky na obrazovke. "Chcem, aby mali ľudia pocit, že Black Eyed Peas sú naozaj v ich obývačke," vyjadril sa Taboo. Pozitívum hry podľa speváčky Fergie spočíva aj v tom, že hráčov motivuje hýbať sa zábavným spôsobom.

--
Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Matt Sayles