Matej Koreň chystá po minuloročnom singli Pod Obraz Boží ďalšie piesne. Jeho súčasnú tvorbu pritom podľa vlastných slov spája jednoduchosť. „Väčšina mojej hudby bude smerovať k tomu, že bude jednoduchá. Bude v nej zakomponovaná miestami aj kapela, ale v globále to celé bude predovšetkým one man show o jednej gitare a speve," povedal v rozhovore pre agentúru SITA.

"Ak sa teda naučím na gitare hrať, zatiaľ ju viem len držať v rukách a ovládam iba pár akordov. Na obývačku dobré, na pódium nie. Najprv teda budem vystupovať s gitaristom alebo s klaviristom a potom sa uvidí," upresnil hudobník.

Koreňove nové skladby sú vraj najmä o zamyslení sa. "Chystám aj veselé veci, ale tých bude menej. Radšej riešim v textoch problémy a môj pohľad na vec. Vkladám do nich celú svoju dušu, je to taká moja forma spovede a forma filtrovania vnútorných pocitov. Nechce sa mi písať o tom, aký je život úžasný a krásny. Keď som šťastný, na také sprostosti ako písanie nemám čas,"zasmial sa spevák.

Každej žene, ktorá ma chytí za srdce, darujem skladbu

Ústrednou témou jeho nových piesní by mala byť láska. "Ja som taký láskový, väčšinou píšem o láske, či už o nešťastnej či opätovanej láske alebo o sexe... Myslím, že mám odkiaľ čerpať," poznamenal 30-ročný rodák z Lučenca. Nasledujúce tri skladby budú vraj o ženách jeho života. "Aspoň ja to tak kategorizujem, že boli zatiaľ tri a každej z nich som zložil pesničku. Každej žene, ktorá ma chytí za srdce, darujem skladbu. Prvá a posledná z nich sa v tých pesničkách asi aj spoznajú," pousmial sa spevák, podľa ktorého vzťahy v dnešnej dobe nie sú ani náhodou jednoduché. "Vzťahy sa zvyknú komplikovať - aj keď je pravda, že si ich komplikujú len ľudia sami - badám to aj na sebe. No myslím, že to nie je zbytočné, človek sa aspoň učí," podotkol Koreň.

V pesničkách, ktoré plánuje v nasledujúcich mesiacoch postupne zverejňovať, používa podľa vlastných slov rôzne symboly. "Ja nikdy nepíšem texty celkom priamo, používam veľa symbolov. Mám dokonca jednu pesničku, na ktorej sa strašne smejem. Púšťal som ju totiž už nespočetnému množstvu ľudí a každý si ju vyložil úplne inak, pričom nik zatiaľ netrafil, čo ňou chcem vlastne povedať," podotkol spevák. "Minule mi niekto povedal, že ľudia, ktorí nosia bradu, niečo skrývajú - možno mám teda potrebu symbolmi niečo skrývať," dodal.

K jednotlivým skladbám chce nakrútiť aj videoklipy. "K niektorým pesničkám budú lyrics videá, k niektorým videoklipy. Chcel by som, aby boli aj trochu kontroverzné. Ja som totiž istým spôsobom kontroverzný, aj keď môj život je celkom nuda - niekedy sa v tomto svete cítim ako dinosaurus... Ľudia chodia každý týždeň na diskotéky, mňa to neláka, cením si skôr rozhovory ako nejaké párty. Niekedy sa sám seba pýtam, kam som sa to narodil. Keď niekto povie, že má voľný byt, ľudia si zvyčajne predstavia hordy šampanského a kopec žien a ja si naopak doma len preložím nožku cez nožku a čítam si knižku... No aj napriek tomu mám rád kontroverziu a rád provokujem. A ak sa mi podarí všetko, čo chcem, tak to bude celkom zaujímavé," poznamenal.

Hudbu spevák túži robiť najmä pre radosť. "Peniaze sú dôležitý aspekt, no chcem sa z tvorby v prvom rade tešiť. Už som zažil aj to, že ma všetci nútili a tlačili, že musíme stíhať veci a ja som potom bol len zbytočne v strese, čo sa napokon odzrkadľovalo aj na tých pesničkách. Preto chcem veci robiť podľa svojich predstáv, aby mali stále ten náboj," uzavrel. 

Zdroj: SITA
Foto: Katarina Acél