Spomínate si ešte na Tomáša Buranovského, ktorý zaujal v šou Česko-Slovensko má talent? Mladý spevák s nezameniteľnou farbou hlasu predstavuje svoju chytľavú novinku Sám sebou, ktorá prekvapí priamočiarym textom a príjemne agresívnou rytmikou.

Od jeho posledného štúdiového albumu s názvom Čas prešlo takmer päť rokov, počas ktorých pracoval na ďalších piesňach a formoval svoj hudobný profil. V súčasnosti spevák spája zvuk akustickej gitary, ktorá je neodmysliteľnou súčasťou jeho hudobnej identity, s elektronickými prvkami. "Dnes, keď je trh otvorený a vďaka sociálnym sieťam sa mladý poslucháč dostane za pár sekúnd k svetovej hudbe, vnímam ako výzvu robiť skladby, ktoré budú konkurencieschopné. Slovákom chcem ponúknuť pieseň, ktorá má zahraničný sound, je zvládnutá na vysokej vokálnej úrovni, a pritom zaspievaná v materinskej reči," poznamenal Tomáš.

Skladbu Sám sebou napísal už skôr, chýbal jej však text, na ktorý Tomáš Buranovský hľadal inšpiráciu pomerne dlho. "Písanie skladieb je úžasné. Nikdy ma neprestane fascinovať a závisí súčasne od viacerých aspektov. Som obyčajný človek s každodennými radosťami i starosťami. Mám úplne normálne povinnosti bežného chlapa, v ktorých sa však stále snažím hľadať niečo výnimočné. K piesni som napísal priamočiary, miestami možno až imperatívny text, avšak určite v ňom nie je zámerom niekoho súdiť. Pieseň má rytmiku, je príjemne agresívna, a preto som do nej chcel vložiť odkaz s jasnou myšlienkou. Sám som veľmi zvedavý, ako poslucháči príjmu takýto druh textu a na ktorej strane brehu sa na jeho konci vynoria."


Slová piesne úderne vystihujú značnú časť ľudskej populácie. Niekto v nich nájde ľudí zo svojho okolia a niekto možno sám seba. V texte je cítiť dávku kritiky, znechutenia, rozčarovania, všetko však v medziach, ktoré neurazia a nepôsobia pichľavo, skôr podporujú v poslucháčovi jeho vlastné úvahy. Text okrem myšlienky zaujme aj štýlom, akým je napísaný. Je svieži, mladícky a priamy, bez nejakých metaforických zákutí. Sviežosť korešponduje aj s hudobnou zložkou piesne, ktorá z nej robí chytľavú záležitosť.

Ak si niekto po debutovom albume myslel, že sa Tomáš nadobro zo slovenskej hudobnej scény vytratil, bol na veľkom omyle. Intenzívne hosťoval v multižánrovej formácii Silband, spolupracoval s viacerými slovenskými producentmi, skladal piesne a slušne si nakopol aj osobný život.

"Všeobecne prevláda názor, že by si každý človek mal poriadne rozbehnúť najskôr kariéru a potom si založiť rodinu. Pre mňa je to nepochopiteľné. Na škole som spoznal úžasnú ženu, ktorú som kvôli kariére nemohol ignorovať. Dnes máme spolu nádherné dve deti, ktoré ma motivujú viac, ako čokoľvek iné," dodáva spevák, pre ktorého nová skladba určite nie je žiadnym výstrelom do neznáma, ale ochutnávkou ďalšej tvorby, ktorú chce pravidelne ponúkať slovenským poslucháčom.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Eugénia Bačová, hlavná manažérka speváka. Text správy bol doplnený redakciou.

Súvisiaci interpreti: Tomáš Buranovský