Česká pop-punková kapela Rybičky 48 sa po vypredanom jesennom klubovém turné presunula do veľkých sál. Ich nová koncertná šnúra dostala názov podľa jedného z nových videoklipov Slibuju, že nebudu pít Tour. V histórii kapely je to doteraz najväčšie turné, počas ktorého sa 25.2. zastaví aj v bratislavskom Ateliéri Babylon.

Muzikanti pripravili šou, ktorú ešte ich fanúšikovia nevideli Tesne pred turné kapela zverejnila aj nové video k skladbe Magdaléna. Je to zostrih záberov z vypredaných jesenných koncertov a ukazuje, na čo sa môžu tešiť všetci, ktorí dorazia na ich koncerty.


"Toto turné bude určite naše najväčšie. Veľmi sa na neho tešíme a chystáme aj veľa technických vychytávok. Ale naši skalní sa nemusia obávať toho, že by sme prišli s nejakou laserovou show, s ktorou budeme zostreľovať družice, či zlaté slony tancujúce na chobotoch. Vôbec si nemyslíme, že je to to najdôležitějšie. Ľudia chodia na naše koncerty hlavne kvôli silnej energii, ktorú sa my sami snažíme posielať z pódia. A tú za nás žiadne blikátka neurobia," povedal gitarista Rybičiek 48 Petr Lebeda. Jeho spoluhráči svorne dopĺňajú, že do každého koncertu idú naplno, ako by to mal byť ich posledný.

Rovnako aj do každej afterpárty s fanúšikmi. "Takže potom ďakujeme za každé nové ráno a sľubujeme, že už nebudeme piť. Čo nám pravidelne vydrží najdlhšie do ďalšieho koncertu a afterpárty," hovorí spevák a basgitarista Kuba Ryba a dodává, že možný dopad ich životného štýlu, zachytili s humorom v ich ďalšom novom a trochu kontroverznom klipe.

V ňom on sám zomrie a počas rozlúčkovej párty v krematóriu sa preberie k životu. "U nás v kapele je to rovnaké ako v klipe, proste striedame fázy nesmrteľnosti a umierania. Na koncertoch sme nesmrteľní, potom si lížeme rany a počítáme čas do ďalšieho koncertu a novej fázy nesmrteľnosti," doplnil Kuba Ryba.


Informácie pre Hudba.sk poskytol Rado Mešša.
Foto: Facebook.com/Rybicky48 

Súvisiaci interpreti: Rybičky 48