Nemecká industrial-metalová skupina Rammstein zverejnila tretí trailer koncertného záznamu z Paríža. Vo viac ako minútovej ukážke je možné vidieť všetkých členov formácie a tiež niektoré z koncertných rekvizít. Novinku nakrútili počas dvoch vystúpení, ktoré sa konali v marci 2012 v koncertnej hale Palais Omnisports de Paris-Bercy.

Vystúpenia sa konali v rámci turné Made in Germany 1995 - 2011. O réžiu snímky sa postaral uznávaný švédsky filmár a hudobník Jonas Akerlund, s ktorým v minulosti spolupracovali napríklad Roxette, U2, The Rolling Stones, Ozzy Osbourne, Madonna či Robbie Williams.

Počas nakrúcania použili 30 kamier. Akerlund prezradil, že získané záznamy strihali viac ako rok. Snímku Rammstein: Paris budú premietať vo vybraných slovenských kinách 23. marca. Formácia sa tento rok predstaví napríklad 28. a 29. mája v pražskej Eden Aréne. 


Skupina Rammstein vznikla v roku 1994 v Berlíne a jej zostavu odvtedy tvoria Till Lindemann (spev), Richard Z. Kruspe a Paul Landers (obaja gitara), Oliver "Ollie" Riedel (basgitara), Christoph "Doom" Schneider (bicie) a Christian "Flake" Lorenz (klávesy). Na konte majú zatiaľ šesť štúdioviek - Herzeleid (1995), Sehnsucht (1997), Mutter (2001), Reise, Reise (2004), Rosenrot (2005) a Liebe ist für alle da (2009).

Komerčný úspech sa im podarilo dosiahnuť s albumom Mutter, ktorý obsahoval single Sonne, Links 2-3-4, Ich will, Mutter a Feuer frei!. Medzi ich ďalšie hity patria single ako Mein Teil, Amerika, Benzin alebo Pussy. 

Zdroj: SITA
Foto: Youtube.com

Súvisiaci interpreti: Rammstein