Kultová slovenská kapela Monte Rosa sa už začiatkom apríla predstaví v bratislavskom Nu Spirit Clube, kde sa uskutoční podujatie Depeche Mode: The Best of Party. Počas večera vystúpi aj trojica DJov Diablo & Krto & Gabriel.

Sobota 5. apríla bude patriť všetkým priaznivcom formácie Depeche Mode. To najlepšie od kapely z Basildonu ponúkne trojica DJ-ov Diablo, Krto a Gabriel, ktorý sa postará aj o vizuálnu stránku akcie. Počas noci zaznejú nielen najväčšie hity, ale aj rôzne rarity, špeciálne remixy, b-strany singlov a live nahrávky. Projekcia zas ponúkne raritné videá, fotografie a priestor dostanú aj známe videoklipy. Druhý stage uvedie zmes new wave hitov z rokov 80-tych (Ultravox, Soft Cell, Tears for Fears, The Cure), ale aj aktuálnu indie scénu (La Roux, Hurts, Chvrches, IAMX).

Vrcholom večera však bude až vystúpenie slovenskej synthpopovej skupiny Monte Rosa, ktorá v druhej polovici 80-tych rokov aj napriek zákazom dokázala svojou hudbou a textami strhnúť davy fanúšikov, vyhrala hitparádu Triangel a vypredala niekoľkokrát bratislavské PKO aj amfiteáter. Zaujímavosťou je, že formácia vystupuje iba veľmi sporadicky a tento koncert bude jej prvým od roku 2009.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Kapela Monte Rosa vznikla v roku 1987 na internáte Mladá garda v Bratislave. Zakladajúcimi členmi skupiny boli študenti technickej univerzity Ivan Babocký (klávesy, spev), Jozef Bomboš (klávesy, spev) a Ján Koráb (textár, manažér). Monte Rosa, ako druhý najvyšší horský masív v Európe, symbolizovala v názve skupiny všetkých z odvrátenej strany pop music - garážových hudobných fanatikov, ktorí nerobia hudbu pre peniaze a komerčný úspech, ale pre potešenie a prezentáciu problémov a názorov mladej generácie.

Od začiatku pôsobenia mala formácia jasne vytýčený smer k elektronickému štýlu hudby. Po príchode speváka Milana Bartalského sa obsadenie na dlhú dobu stabilizovalo. Na prelome osemdesiatych a deväťdesiatych rokov patrila skupina k najpopulárnejším hudobným zoskupeniam v bývalom Československu a pre určitú časť publika sa stala kultovou, a to aj napriek tomu, že vydala len jednu LP platňu.


Informácie pre Hudba.sk poskytol Andrej Kratochvíl.

Foto: Monterosa.ibastudio.sk

Súvisiaci interpreti: Depeche Mode, Monte Rosa