Mladý francúzsky producent James Kent produkuje unikátne syntetizátorové retro ako z filmov 80-tych rokov. Jeho nová štúdiovka The Uncanny Valley vychádza 6. mája, no Perturbator z nej zverejnil už dva šťavnaté kúsky.

Jeho začiatky sú poznačené metalom (kapela I the Omniscient), no vplyv rodičov, ktorí boli žurnalistami a členmi trance/techno zoskupenia, ho inšpiroval na ceste k synťákom. Aktuálne ho i vydáva fínsky metalový label Blood Music, ktorý sa špecializuje na vinyly a s jeho hudbou je oboznámený nejeden metalista, zberateľ platní, či fanúšik počítačových hier.

Čítajte tiež: Perturbator prinesie do Bratislavy temné syntetizátorové retro

Práve počítačová hra Hotline Miami totiž jeho tvorbu sprístupnila širokému publiku, keď tvorcovia v soundtracku použili skladby Miami DiscoElectric Dreams. Druhý diel hry s podtitulom Wrong Number bol už pre mnohých kupujúcich stávkou na istotu nielen pre herné kvality. Hudobník sa i vďaka tomuto úspechu teší veľkej popularite na undergroundovej scéne a na jeho koncerty chodia nielen priaznivci elektroniky, ale i tvrdších žánrov.

Očakávaná novinka The Uncanny Valley je štvrtou štúdiovkou agilného producenta a bude pokračovať v nastolenom trende retro-futuristických nálad, tanečnej chytľavosti a expresívnych "béčkových" vizuálov. Vypočujte si tanečnú She Moves like a Knife a psychedelickú Neo Tokyo.


V rámci európskeho turné Perturbator už tento štvrtok (24.3.) aj Bratislavu. V klube Randal rozbalí svoju retro diskotéku za asistencie žánrovo spriaznených jedincov - Dan TerminusGosT. Máme sa na čo tešiť! Viac info o koncerte

Autor: Adrián Kozák (zdroj: deafsparrow.com, small-talkings.blogspot.com)
Foto: Facebook.com/Perturbator